Povežite se sa nama

Vijesti

ŠĆEKIĆ VJERUJE: “SAD i EU neće dozvoliti destabilizaciju Crne Gore”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Evropskoj uniji ne trebaju novi nemiri u regionu, neće, ipak, kako god to sada izgledalo, dozvoliti destabilizaciju Crne Gore, koja je došla pred vrata EU, ocijenio je dugogodišnji novinar i spoljnopolitički komentator Jakša Šćekić

On je rekao i da je tačno da u ovom trenutku ne postoji politička volja kada je riječ o proširenju, ali da uprkos tome “Crna Gora može vrlo lako da doživi sudbinu Rumunije i Bugarske”.

“Da se zažmuri na jedno oko i dođe do prijema. Politički tu su sve predispozicije s obzirom da je vaša država članica NATO pakta”, rekao je Šćekić za Dnevne.

Smatra i da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Zdravko Krivokapić “morati do izvjesne mjere da harmonizuju odnose, uprkos nekim neslaganjima”.

“Jer će ih na to primorati Demokratski front, koji nema granica u svojim zahtjevima. Da li DF to želi ili su na to primorani, neka vide sami, ali oni u ovom trenutku ugrožavaju nezavisnot Crne Gore”, ocjenjuje Šćekić, i kaže kako ne vjeruje da će vanrednih izbora biti tako brzo, pošto niko nije siguran kako bi prošao.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije