Povežite se sa nama

Vijesti

SDT: Formiran predmet povodom navoda Tačija

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet povodom navoda albanskog nafnog tajkuna Rezarta Tačija i izviđaj je u toku, saopšteno je Portalu RTCG. Tači je, kako smo i ranije pisali, pomenuo crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima Frančeskom Zumomo i Fabriom Petručelijem

“Više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa krivičnog postupka”, navodi se u odgovoru koje je Portalu Javnog servisa poslala specijalna tužiteljka Sanja Jovićević.

Sud u Palermu istražuje jesu li Tači i nekoliko italijanskih državljana oprali više od 22 miliona eura.

“Kada smo čuli da se pominje albanski biznismen, pitali smo kolege iz Italije da nam pošalju presudu suda u Palermu. Naravno, bio sam fokusiran na Albaniju budući da su Rezart Tači i druge osobe veoma poznati u Albaniji. Pominje se i banka brata Mila Đukanovića i putovanje od Tirane do Podgorice i nazad. Ovo je odluka suda, a ja i dalje čekam čitav dokument o ovom slučaju, jer se u njemu pominju mnoge uticajne osobe iz Albanije, kao i Crne Gore”, kaže za TVCG albanski novinar Timi Samardžiu, koji je prvi došao do informacija o ovom slučaju.

Iz Prve banke negirali su medijske navode koji, kako kažu, nanose štetu njenim akcionarima.

Podsjetimo, Portalu Javnog servisa do sad nije stigao odgovor iz Kabineta predsjednika Mila Đukanovića na pitanje da li su italijanski istražitelji kontaktirali njega ili njegove pravne zastupnike u vezi sa ovim slučajem.

Ranije su iz Kabineta reagovali na navode albanskih medija i poručili da je riječ o, kako navode, kontinuitetu laži i obmana.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije