Connect with us

Vijesti

SMCG POZIVA: Zaštititi novinare od eventualnih neprijatnosti

Published

on

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Upravu policije da obrate posebnu pažnju na novinare/ke i medijske radnike tokom predstojećih događaja za vikend na Cetinju i da ih brzo i efikasno zaštite od eventualnih neprijatnosti

“MUP i policija saopštili su da ne mogu garantovati bezbjednost građanima i novinarima za vikend u Prijestonici, što smatramo veoma obeshrabrujućom porukom”, navode u saopštenju.

Zbog toga ih, kako ističu, pozivaju da stave poseban fokus na novinare i medijske radnike, koji će u velikom broju izvještavati s ovih događaja, a to znači, navode, da im omoguće policijsku zaštitu u mjeri mogućeg, nesmetano kretanje, kao i praćenje i snimanje svih relevantnih dešavanja koja su od značaja za javnost.

“Novinare i medijske radnike pozivamo da za vikend budu maksimalno oprezni kao i da tokom izvještavanja nose prsluke koje su njihove redakcije dobile u prethodnom periodu od MUP-a. Na taj način, vjerujemo da će se smanjiti mogućnost bilo kakvih problema. Predstavnike medija pozivamo i da budu profesionalni i objektivni u svom izvještavanju, kako ni jedna strana ne bi mogla da tumači njihovo ponašanje kao provokaciju ili pristrasnost”, zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije