Povežite se sa nama

Vijesti

SNAŠLI SE: Supruga ministra ekonomskog razvoja postavljena za direktoricu u CGES-u

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Članovi Vlade Crne Gore i sam premijer Zdravko Krivokapić je više puta ponavljao od stupanja na funkciju da će nepotizam i partijsko zapošljavanje biti iskorijenjeni, ali mjesecima kasnije možemo vidjeti da su skoro svi bliski članovi porodice, kumovi i prijatelji premijera, ali i ministara u Vladi Crne Gore zaposleni na neko mjesto u javnoj upravi ili državnom preduzeću.

Tako se i ministar Jakov Milatović pridružio “družini” pa je tako njegova supruga Milena postavljena za direktoricu Sektora za finansije i ekonomske poslove u CGES-u. Ona je na toj poziciji zamijenila Jovana Gošovića, inače druga ministra Milatovića, a mnogi tvrde i da su u kumovskim vezama, koji sad rukovodi sektorom finansija u Montenegro works.

Tako je izgleda jednim udarcem ministar Milatović što bi stari rekli, ubio dvije muve, odnosno funkcije. Unaprijeđeni su mu i žena i ortak.

Podsjetimo, premijer Krivokapić je u svom ekspozeu rekao da partijska pripadnost i knjižica neće biti uslov za zaposlenje, međutim godinu dana kasnije sam Krivokapić je pogazio svoje riječi, pa tako u državnoj upravi osim kadrova bivšeg režima imamo kadrove njegove i porodice drugih ministara ali i nekih poslanika iz Skupštine Crne Gore koji zdušno podržavaju rad nove Vlade.

Često se na bitnim pozicijama u državnim preduzećima i institucijama nalaze osobe koje nisu dovoljno stručne da budu na tim pozicijama i nisu došle tu zahvaljujući svojim kvalifikacijama, pa se tako već neke državne firme suočavaju sa milionskim gubitcima u poslovanju.

Eksperti i apostoli Zdravka Krivokapića su se pokazali samo u jednom dobri, a to je da članove svoje porodice, kumove i prijatelje ubace na što bolje mjesto kako bi im plate bile i više od prosjeka, a sam rezultat ni ravan nuli.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije