Connect with us

Vijesti

SNP: Jučerašnji protest neozbiljan, obilovao opasnim porukama, nije bilo nikakvih dokaza

Published

on

Iz Socijalističke narodne partije ocijenili su kako je jučerašnji protest ispred Vlade Crne Gore obilovao “neprimjerenim i opasnim porukama”. To što je skupu prisustvovalo, kako navode u toj stranci, “par stotina građana, dovoljno govori o ozbiljnosti istog”.

 

“Građani, navodno okupljeni zbog brutalnosti policije koja je ispoljena prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija i „nezakonitog“, kako oni smatraju, upisa Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, iznijeli su niz uvreda na račun Vlade i pripadnika aktuelne vlasti, ne pružajući pritom nijedan dokaz o tzv. nepočinstvima organa reda na Cetinju 5. septembra. Zahtjevi upućeni sa ovog okupljanja, za koje se ne zna ni ko je organizator, umnogome podsjećaju na retoriku DPS-a i njima sličnih partija koje ne mogu podnijeti ništa što ima predznak srpskog. Dovoljno je podsjetiti samo na izjave bivšeg premijera Duška Markovića koji je, uoči izbora 2020. godine, traktorima prijetio Srbima i sveštenicima SPC”, istakli su oni.

Oni su istakli da ne žele da dižu tenzije, ali da su u obavezi da ukažu na opasne poruke sa dkupa.

“Bez želje za bilo kakvim podizanjem tenzija u društvu koje ih ima više nego dovoljno, u obavezi smo ukazati na opasne poruke koje su se čule na jučerašnjem skupu i upozoriti organizatore skupa i njihove nalogodavce, ko god oni bili, da prijetnje ovakve vrste više ne prolaze, da je Crna Gora od 30. avgusta prošle godine slobodna država u kojoj se cijeni svaka nacionalnost i vjeroispovijest podjednako i koja će tim putem nastaviti da ide. Ipak, najveća „vrijednost“ ovog skupa je što mu je prisustvovalo par stotina građana, što dovoljno govori o ozbiljnosti istog”, zaključuju oni.

1 Comment

1 Komentar

  1. Obrad Pavlović

    19.10.2021. at 21:49

    Vrijedno je zapaziti da bi funkcioneri SNP-a prodali produžetke svojih leđa (obraze su već poodavno priložili na glibavi oltar srpskog sveta, preciznije SPC-a) kad bi mogli skupiti toliko glasača koliko je juče istinskih ljudi bilo na protestu u Podgorici. Što se tiče poruka upućenih sa skupa, vjerujem da im se smrzlo ono malo surutke što im umjesto krvi kola žilama. Nego sve više se surutke mješa sa sivom moždanom masom a produkti takve smješe su efemerne gluposti.
    Odavno je pročitana knjiga SNP-a, a zapravo i nije je teško pročitati jer se sastoji od samo pet slova – MRŽNJA -.
    Kad istekne jogurt rok trajanja ovoj skalameriji, koju više niko ozbiljan ne smatra Vladom čuvena kombi stranka će pravo u konteiner, a onda u reciklažu. Potom će ta minorna karika da potegne za sobom čitav lanac. Pravo u zaborav. Ostaće samo ona narodna – pomenulo se ne povratilo se-!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije