Connect with us

Vijesti

SPAJIĆ: Uvjeren sam da ćemo omogućiti građanima nivo standarda koji postoji na Zapadu, EU i SAD

Published

on

Sagovornici su razgovarali o osnaživanju strateškog partnerstva između dvije zemlje, kao i o unapređenju bilateralne saradnje i ekonomskih veza. Ministar Spajić zahvalio je g. Eskobaru na doprinosu i naporima koje ulaže u jačanje partnerskih veza između Crne Gore i SAD

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji boravi u prvoj radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), sastao se u Stejt Dipartmentu sa zamjenikom pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom.

Sagovornici su razgovarali o osnaživanju strateškog partnerstva između dvije zemlje, kao i o unapređenju bilateralne saradnje i ekonomskih veza. Ministar Spajić zahvalio je g. Eskobaru na doprinosu i naporima koje ulaže u jačanje partnerskih veza između Crne Gore i SAD.

“Crna Gora ima izvanredan potencijal i mogućnosti za ubrzani razvoj, naročito sada kada je konsolidovala svoje javne finansije i kada imamo ekonomski rast od 13 odsto. Uvjeren sam da ćemo odličnom saradnjom sa SAD i zalaganjem specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, Eskobara, moći dodatno da osnažimo našu ekonomiju i omogućimo našim građanima da dostignu nivo životnog standarda koji postoji na Zapadu, u Evropskoj uniji (EU) i SAD“, poručio je Spajić.

Kako je saopšteno iz Ministasrtva, izaslanik za Zapadni Balkan pozdravio je napore koje crnogorska Vlada i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, koja je snažno pogođena pandemijom kovid-19 i čestitao ministru Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija.

On je, navode, istakao da Crna Gora u SAD ima partnera i saveznika, te da nova administracija SAD podržava evropske integracije i prozapadni spoljnopolitički kurs Crne Gore.

Ministar Spajić predstavio je sagovorniku program reformi „Evropa sad“ koji će omogućiti podizanje životnog standarda za sve građane Crne Gore, kao i planove za razvoj u oblasti FinTech-a i digitalizacije.

On je istakao da su ekonomska stabilnost i bolji životni standard svih građana ključ u prevazilaženju vještački izazvanih podjela i tendencioznog podizanja tenzija koje za cilj imaju prikupljanje jeftinih političkih poena i pokušavaju da Crnu Goru drže zarobljenu u tridesetogodišnjim rovovima iz kojih političke elite brane samo svoj privatni kapital stečen višedecenijskim netransparentnim i koruptivnim vođenjem javnih finansija.

2 Comments

2 Komentara

 1. Zekovic Bobo

  22.10.2021. at 10:15

  Spajicu, Vi (Vlada CG, vladajuce politicke strukture) potpuno ste urusili Crnogorski privredni sistem. Imate iza sebe jednu katastrofalnu turisticku sezonu kojoj neistinito pripisujete “snazan ekonomski oporavak” Crne Gore. “Ogromne prihode” od “iznad ocekivanja uspjesne turisticke sezone” naduvavate prevarantski prikazavanjem ekonomskih efekata, koji su u stvarnosti vrlo negativni. Sve druge privredne aktivnosti, osim onih koje idu po inerciji poslobvanja (EPCG, Trgovina i sl.) samo dalje urusavate sa tendencijom potpunog prestanka. Tako ste potpuno zaustavili privredjivanje u vazdusnom saobracaju, unistivsi jedno preduzece, a osnovavsi drugo na potpuno gubitaskim i sumnjivo dudijeljenih neopravdanih privilegija zaposlenih po vasem odbiru. U aerodrome Crne ?Gore unijesi ste haos zbog nestrucnosti ali i vasih licnih interesa. Zaustavili ste mnogobrojne infrastrukturne projekte(saobracajnice, izgradnju kolektora u Podgorici, protjerivanje investitora sa Svetog Stefana itd) i tako ste vjestacki ostvarili taozvani suficit u vasem budzetu. Hvalite se tim suficitom, a ostvarili ste ga na stetu i to svih gradjana Crne Gore. Jednostavno receno, uvazavajuci gosppodina Gabrijela Eskobara, nadam se da nece dozvoliti da SAD budu obmanuti kao gradjani Crne Gore, kod kojih je nepodijeljeno uvjerenje da ste ti i svi vi uzasne stetocine i nesreca za Crnu Goru.. U Crnoj Gori, od gradjana mozes ocekivati samo shup kartu i to na ToMontegro.Moraces je ipak platit.

 2. Anonim

  22.10.2021. at 11:56

  Prvo Abazivić, pa Spajić posjednuti na kanabe SAD, morali su slušati predavanje i učiti napamet. Sjedi dolje, ne znaš, nijesi naučio. Ne prolazi tamo budalasta priča.
  Fotografije mučnih izraza lica obojice sa Eskobarom to najbolje pokazuju. Možda bude nade da američke batine urode plodom

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije