Povežite se sa nama

Vijesti

SPAJIĆEV ODABIR: Još jedan funkcioner bivšeg režima angažovan u Vladi Zdravka Krivokapića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić očigledno voli da u svojoj blizini ima kadrove Demokratske partije socijalista, pa je tako početkom oktobra imenovala Jova Pajovića na čelo vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku i invalidsku zaštitu u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, gdje mu mjesečna plata iznosi 1.876 eura bruto zarade.

Pajović je bio bivši generalni direktor u Ministarstvu rada bivšeg režima, gdje je za vrijeme rada u tom ministarstvu dobio povoljni stambeni kredit od 40 hiljada evra, iako je imao stan od 81 kvadrat u kojem je u tom periodu živjela petočlana porodica. Ukupna godišnja primanja su im iznosila 23 hiljade eura, a imali su 24 hiljade evra ušteđevine.

Takođe, Pajović je uspio i da zaposli kćerku u Centralnoj banci, a kako naš portal saznaje Pajović je i sadašnji kum jednog od ministara koji je u Vladi Crne Gore.

Nova vlast izgleda ne želi ništa da mijenja, a očigledno se vode onim – “ako je valjao DPS-u valjaće i nama”.

Milojko Spajić je funkcioneru DPS-a dodijelio platu od 1.876 eura.

Podsjetimo, naš portal je objavio podatke da plate za ministra finansija i socijalnog staranja i 15 rukovodilaca država će godišnje izdvajati 333.384,96 eura.

U vremenu kada javni dug Crne Gore iznosi 105 odsto BDP-a, kada je broj nezaposlenih, usled pandemije, prevazišao 23 odsto i kada je neophodno racionalizovati javnu potrošnju, ovoliki iznosi mjesečnih zarada rukovodilaca u ovom resoru predstavlja veliko opterećenje za državni budžet koji za ovu godinu još nije ni usvojen.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije