Connect with us

Vijesti

SRBI U ŠOKU: Ćerka Slobodana Miloševića Marija želi da preseli očeve posmrtne ostatke na Cetinje, uz opelo CPC

Published

on

Ćerka bivšeg predsjednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića Marija Milošević (56) nije odustala od želje da posmrtne ostatke svog oca iz dvorišta porodične kuće u Požarevcu prebaci u Crnu Goru, odnosno Cetinje.

Izvor Objektiva navodi da ona posljednjih mjeseci ozbiljno radi na pripremama za ovaj čin, a u  Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi uvjeravaju da su spremni da služe opelo pokojnom predsjedniku SRJ.

‒ Marija je uvijek bila za to da njen otac počiva u Crnoj Gori a ne u Srbiji, jer ga je izručila Haškom tribunalu. Kada je Sloba preminuo u Hagu, ona se protivila majčinoj želji da njen otac počiva ispod lipe u dvorištu kuće u Požarevcu. Ipak, Mira se najviše pitala i bilo je po njenom.

Međutim, kako godine prolaze, a Marija ne može da dođe u Srbiju zbog potjernice koja je za njom raspisana zbog pucanja u Vili „Mir” za vrijeme Slobinog hapšenja, odlučila je da prebaci ostatke svog oca kako bi njenoj duši bilo barem malo lakše ‒ navodi izvor.

Sagovornik Objektiva navodi da Marija u posljednje vrijeme, nakon svih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, potencira svoje crnogorsko porijeklo.

‒ Cetinje je njen dom i sve joj prija u tom gradu, a jedino što joj fali je što ne može da obiđe grob svojih roditelja. Marija voli da kaže da je po majci Srpkinja, a po ocu Crnogorka, ali da svom svojom dušom pripada Crnoj Gori. Upravo zbog velike tuge za ocem, koji je izdahnuo u haškom kazamatu, ne vidi drugo rješenje, već da se izvrši njegova ekshumacija ‒ zaključuje izvor.

2 Comments

2 Komentara

 1. đed

  21.09.2021. at 12:20

  Ni slučajno ne dozvoliti da se u Crnoj Gori sahran monstrum koji je uništio Jugoslaviju, odgovoran za smrt stotina hiljada i patnje više miliona ljudi. CPC imate li vi grama mozga? Najbolje je da do daljnjeg mučite i ne progovarajte ni jednu?

 2. RIR

  21.09.2021. at 16:07

  …za CG je 100 puta bio bolji od ” Amfija G.Moračkog , pa ima velelepni grob ,To što je taj pop izrekao groznoga za CG i istinski mrzitelj Crnogoraca ,nebi smijo ni grob da mu se zna…
  A sto reći za proglasene svece -četničke popove-Macu idr.kojima je Amfi” ljuljao “ono kandilo oko groba…
  Zašto bi CG zabranila premjestanje posm.ostataka na CT –S.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije