Connect with us

Vijesti

Šta se krije iza hapšenja bivšeg šefa ANB-a: Ekipa iz Granda počistila konkurenciju iz Mojkovca

Published

on

Hapšenje bivšeg šefa ANB-a Dejana Peruničića i previranja u bezbjednosnom sektoru koja traju zadnjih mjeseci su vrhunac “rata” između ekipe iz Granda i njihovih suparnika iz Mojkovca.

Sve ovo što gledamo i sve ono što čitamo je posledica obračuna ta dva klana koja su napravljena i koja su opstajala zahvaljujući DPS-u i Milu Đukanoviću.

Privođenje Peruničića, koji je bio blizak ekipi iz Mojkovca, signal je da je ekipa iz Granda odnijela pobjedu u ovom međuklanovskom obračunu unutar sistema. Svi viđeniji kadrovici ekipe iz Mojkovca (Duško Marković i Veselin Veljović prije svega) daleko su danas od upliva u bezbjednosnom sektoru, a daleko su u političkom smislu od centara odlučivanja u državu. Takođe, svi visoko rangirani policijski funkcioneri bliski Veselinu Veljoviću su sklonjeni sa funkcija, što se ne bi reklo za neke koji su pripadali ekipi iz Granda.

Međutim, generalno, plan ekipe iz Granda je uspio, ekipa iz Mojkovca je počišćenja i u političkom i u bezbjednosnom sektoru.

Javna je tajna da se GST Milivoje Katnić nije mirisao, ni kad je DPS vladao, sa Markovićem i Veljovićem, koji su označeni kao vođe ekipe iz Mojkovca.

Katnić je danas i dalje u tužilačkom sedlu, Markovića na političkoj, a Veljović bezbjednosnoj margini.

Nova vlast krije ko je prisluškivao novinare koji su nezakonito praćeni za vrijeme DPS-a, a koji danas nijesu naklonjeni novoj vlasti

Afera prisluškivanja GST-a Milivoja Katnića od strane Peruničića, ako je vjerovati Tužilaštvo, znači definitivnu pobjedu ekipe iz Granda u odnosu sa suparnike iz “mojkovačkog klana”.

To što je ANB prisluškivala Katnića, tačnije ekipa iz Mojkovca, koja stoji iza toga, je skandalozno. Ali, još skandaloznije je što su decenijama nezakonito prisluškivani opozicija i novinari koji su kritički pisali o režimu Mila Đukanovića. I kako to da to više niko ne pominje?

Afera “Udar” je zataškana, da se ne bi do kraja otkrilo ko je pratio i prisluškivao predstavnike SPC, lidere opozicije i par novinara. Uzaludan je pokušaj dijela nove vlasti da zataška prisluškivanje novinara koji im danas nijesu naklonjeni, jer tragovi o tim nepočinstvima postoje.

Da je afera “Udar” rasvijetljena, davno bi neki glavni akteri bili iza rešetaka i iz policije, tužilaštva i ANB-a. Međutim, nekome iz nove vlasti ne odgovara da se otkrije ko je nezakonito pratio i prisluškivao lidere opozicije i novinare koji danas nijesu naklonjeni novoj vlasti kao što nijesu bili ni prethodnoj.

Javna je tajna da novi menadžment ANB-a radi slične stvari kao i bivši rukovodioci tajne policije, a uskoro će isplivati dokazi o praćenju i prisluškivanju istih onih ljudi koji su se borili da se smijeni DPS, koji danas kritikuju novu vlast.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije