Povežite se sa nama

Vijesti

Stanišić (PZP): Milatović i Spajić nezakonito isplatili Duški Nedeljković preko 22.000 eura za PR usluge

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mreža za mlade Pokreta za promjene podnijeće prijavu Inspekciji rada protiv ministara Jakov Milatovića i Milojka Spajića zbog nezakonitog agnažovanje Duške Nedeljković na poslovima PR-a po ugovoru u djelu, saopštio je predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić.

Kako je naglasio Stanišić, pomenuti ministri su angažovali su izvjesnu Dušku Nedeljković iz Srbije na poslovima PR-a po ugovoru o djelu za mjesečnu nadoknadu od po 1.250 eura u oba ministarstva, ukupno 2.500 eura mjesečno, iako su u oba resora ista radna mjesta već sistematizovana.

Stanišić naglašava da u poreskoj praksi ukoliko je radno mjesto obuhvaćeno aktom o sistematizaciji radnih mjesta, poslodavac ima obavezu da na tim poslovima zaposli lice u radnom odnosu, a nikako po ugovoru o djelu.

Takođe u slučaju Duške Nedeljković isplaćeno je za potrebe smještaja 739,75 evra i prevoza 461,78 eura, što je takođe suprotno zakonu po mišljenju Poreske uprave broj 03/2-20386/2-16, jer poslodavac ne smije izvršiocu da isplaćuje troškove smještaja i prevoza, već samo neto zaradu.

-Uvidom u sadržaj ugovora jasno se može zaključiti da je g-đa Nedeljković angažovana na poslovima koji su sistematizovani unutrašnjom organizacijom u oba ministarstva. Iz opisa posla po kom je angažovana g-đa Nedeljković vidi se da su ista radna mjesta sistematizovana u Ministarstvu ekonomskog razvoja u Birou za odnose sa javnošću koji broji četiri zaposlena, i u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja u sklopu Kabineta ministra koji ima predviđeno šest izvršilaca na istim poslovima. Angažovanjem g-đe Nedeljković ministri Spajić i Milatović su bukvalno svoje PR službe okarakterisali kao nesposobne da same izvršavaju svoje radne zadatke.

Izvjesna Duška Nedeljković je u 2021. godini koštala građane Crne Gore preko 22 hiljade evra. O angažovanom ”ekspertu” za PR nema puno podtaka, osim da je trenutno zaposlena u ”NN production” u Srbiji, firmi koja sarađuje sa estradnim zvijezdama kao što su Coby, Voyage i Gazda Paja, pa se postavlja pitanje da li ministri Spajić i Milatović planiraju da učestvuju na Evroviziji.

Upravo je ovo najbolji primjer koliko je program ”Evropa sad” populistički i nerealno isplaniran zarad sopstvene promocije, jer vidimo da Uprava za inspekcijskse poslove ni sad nema kapaciteta da izađe na kraj sa nepravilnostima koji idu na štetu radnika- kazao je Stanišić i pozvao Upravu za inspekcijske poslove da postupi po zakonu i raskine sporne ugovore o djelu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije