Povežite se sa nama

Vijesti

„Stupovi“ i „Zavjetnici Tvrdoš Nikšić“: Nebeska litija dobila jednog od najboljih i najdostojnijih među nama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bratstvo „Stupovi“ i „Zavjetnici Tvrdoš Nikšić“ oglasili su se saopštenjem nakon smrti njihovog člana Ljubiše Mrdaka, koji je juče tragično izgubio život prilikom pljačke Pošte u Nikšiću.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno.

„Čestita porodica Mrdak i srpske patriotske i humanitarne organizacije „Zavjetnici Tvrdoš Nikšić“ i bratstvo „Stupovi“, ostali su bez svog najtvrđeg stuba i najpouzdanijeg oslonca.

Napustio nas je Ljubiša viteški i u neviteškom vremenu u kome je, ne samo na riječima branio nego i oličavao i svojim uzornim životom svjedočio moralne vrijednosti i tradicionalna načela na kojima počiva ljudsko društvo.

Da nije na najstrašniji način vjernost tim načelima potvrdio juče, a nije morao – danas bi Ljubiša bio sa nama, i bili bismo jednako ponosni na njega, a vječnost bi još malo morala da čeka.

Ali, zlokobnom sudbinom vođena, zlikovačka ruka paklene pohlepe htjela je da stavi na kušnju Ljubišino viteško srce. I dobila je ta sila tame i zla odgovor od kojeg se neće moći sakriti ma gdje se krila. Ljubiša je dao svoj život, ali je sačuvao i odbranio sve ostalo do čega je držao i što je dostojno divljenja i molitvenog pamćenja za sva vremena, u svojoj porodici, u svom bratstvu, u ovom gradu, u ovom narodu koje je volio onako kako vole vitezovi vjere – svim svojim bićem.

„Čovjek je ono što je u smrti“, riječi su blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija koje se odnose i na našeg Ljubišu. Nebeska litija je primila u svoje redove jednog od najboljih i najdostojnijih među nama. Vječan ti spomen, brate naš Ljubiša!“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije