Connect with us

Vijesti

TEMA REKONSTRUKCIJA VLADE: Krivokapić pozvao na razgovor lidere DF-a, sastanak u petak

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je za petak sastanak sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, saznaje Borba.

Krivokapić će u svom kabinetu posebno razgovarati sa Mandićem i Kneževićem oko rekonstrukcije Vlade Crne Gore, odnosno, njenom budućem konceptu.

Nakon sastanka u petak biće jasnije da li će i na koji način doći do rekonstrukcije izvršne vlasti, te da li će se okončati višemjesečna kriza koja opterećuje odnose unutar parlamentarne većine, što se odražava i na funkcionisanje same Vlade.

Podsjetimo, prije dvije nedelje najveći konstituenti parlamentarne većine- DF i Demokrate su postigli dogovor da bi aktuelnu Vladu trebalo rekonstruisati i politički osnažiti nakon dešavanja na Cetinju prilikom ustoličenja Mitropolita Joanikija i pokušaja državnog udara od strane DPS-a.

U zajedničkom saopštenju DF-a i Demokrata navedeno je da bi rekonstruisana Vlada umjesto 12 trebalo da ima 18 ministarstava i tri potpredsjednika, s tim što bi potpredsjednici mogli biti i resorni ministri. Takođe je naznačeno da bi članovi Tužilačkog savjeta trebali biti birani na sjednici Skupštine na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada.

Na dogovor DF-a i Demokrata koji podrazumijeva uključivanje političara u Vladu, nije blagonaklono gledala URA koja se zalaže rekonstrukciju ali na ekpertskom nivou.

Međutim, prije dva dana lider URA-e i potpredsjednik Dritan Abazović poručio je da nema ništa protiv političkog osnaživanja izvršne vlasti i da bi se o toj ideji moglo razgovarati.

Treba istaći i da je sam premijer Krivokapić, nedugo nakon dogovora DF-a i Demokrata, pristao na rekonstrukciju Vlade i više resora koji su se pokazali isuviše glomaznim i nefunkcionalnim.

Ostaje da se vidi, da li će premijerove konsultacije sa liderima DF-a u petak razjasniti situaciju oko rekonstrukcije Vlade i na koji način bi se ista mogla sprovesti.

1 Comment

1 Komentar

  1. Walter

    30.09.2021. at 11:49

    Kakva nesrećna rekonstrukcija? Da li posle godinu “expertskog” mrcvarenja narod može izdržati još godinu mučenja.Nijesu mogli da se dogovore ovako razloženi svako u posebnoj zgradi i raspoređeni po dubini a na šta će da izgleda kada se saberu u istoj zgradi ? Razdvajaće ih obezbjeđenje.
    OVO NIJE VLAST NARODA-OVO JE INKVIZICIJA DRUŠTVA!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije