Povežite se sa nama

Vijesti

Učenici danima bez grijanja: Resor Vesne Bratić ponovo zapostavlja škole u Plavu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Podsjetimo, ovo je već drugi put da Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu Vesna Bratić ove dvije škole ostavlja bez lož ulja

Osnovnu školu ”Hajro Šahmanović” i Srednju mješovitu školu ”Bećo Bašić” u Plavu, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta opet je, ovaj put usred zime, ostavilo bez grijanja.

Kako Standard saznaje od izvora iz škole, nastava se u ovim ustanovama zbog nedostatka grijanja ne odvija već tri dana.

Podsjetimo, ovo je već drugi put da Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu Vesna Bratić ove dvije škole ostavlja bez lož ulja.

Isti slučaj desio se u martu ove godine, takođe u periodu kada su na sjeveru izrazito niske temperature, pa su djeca u školi boravila u zimskim jaknama u hladnim prostorijama.

Kako je tada saopšteno portalu Standard, Savjet roditelja se obratio dopisom Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali nisu dobili povratnu informaciju. Kako je tada kazao jedan od roditelja, Ministarstvo se pozivalo na to da je sezona grijanja završena.

Takođe, dopis Ministarstvu je poslala i škola “Bećo Bašić” .

Ove škole su i ranije imale sličan problem, a nakon što su reagovale, jednokratno je uplaćeno 5000 eura, što je obezbijedilo grijanje za 2 do 3 nedjelje. A sada su po ko zna koji put u istom problemu. Pored izazovne situacije sa epidemijom koronavirusa, oni su još izloženi hladnoći i neuslovima.

U martu su se roditelji obratili i predsjedniku Opštine Plav Nihadu Canoviću, koji se odmah odazvao pozivu i došao na razgovor, kako bi se upoznao sa nastalom situacijom. On je, kako su nam kazali, ponudio da Opština pomogne koliko je u mogućnosti, ali bi i to bilo kratkoročno rješenje, koje bi moglo obezbijediti grijanje za kratak period, dok Ministarstvo ne nađe rješenje.

Portal Standard danas je uputio pitanja Ministarstvu, da li je MPNKS upoznato sa tim da već nekoliko dana u Osnovnoj školi ”Hajro Šahmanović” i Srednjoj mješovitoj školi ”Bećo Bašić” u Plavu, nema grijanja. Takođe, zašto se ovaj problem iznova ponavlja kada su u pitanju ove dvije škole, te šta će MPNKS uraditi povodom toga.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije