Connect with us

Vijesti

UPRAVA POLICIJE: Brđanina za direktora imenuju sljedeće sedmice?

Published

on

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu dostavio je Vladi Crne Gore pozitivno mišljenje na predlog da vršilac dužnosti direktora Uprave policije Zoran Brđanin bude imenovan za direktora te institucije, saznaje Dan.

Prema informacijama tog lista, Brđanin će zvanično biti imenovan za prvog čovjeka policije početkom naredne sedmice.

On je krajem jula saslušan pred članovima Odbora za bezbjednost i odbranu i tada je dobio podršku svih članova tog skupštinskog radnog tijela, osim predstavnika DPS-a.

Brđanin je tom prilikom kazao da bezbjednosnu situaciju ocjenjuje kao zadovoljavajuću, iako je izazovna, a kao prioritet je označio borbu protiv organizovanog kriminala, uključujući institucionalnu i međunarodnu saradnju.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović saopštio je ranije da u potpunosti stoji iza predloga da Brđanin bude direktor Uprave policije u punom mandatu i da je zadovoljan njegovim radom.

Brđanin je rođen 1976. godine u Dubrovniku. Kao stipendista Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Crne Gore 2001. godine je završio studije na Policijskoj akademiji u Beogradu sa opštim uspjehom 8,95 u toku studija i stekao visoko obrazovanje i stručni naziv diplomirani oficir policije.

Nakon stručnog osposobljavanja i rada na određeno vrijeme u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, od 2002, odnosno od 2003. godine nalazi se u radnom odnosu na neodređeno vrijeme u Upravi policije, odnosno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore.

Stručno se usavršavao u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije