Connect with us

Vijesti

UPRAVA POLICIJE: Dokumenti o procjeni bezbjednosti na Cetinju su tajni

Published

on

Dokumenti vezani za procjenu bezbjednosti povodom 5. septembra, kada je planirano ustoličenje mitropolita MCP Joanikija na Cetinju, su „tajni“.

To je saopšteno u odgovoru za portal Dan iz Uprave policije na pitanje: Da li je tačna informacija da je ANB obavijestio Upravu policije Crne Gore da je od njihove strane odrađena procjena za 5. septembar (ustoličenje mitropolita MCP Joanikija na Cetinju) i da je ta procjena negativna, odnosno da je utvrđeno da postoji rizik od eventualnog narušavanja javnog reda i mira za taj dan.

-Uprava policije u saradnji sa drugim subjektima bezbjednosti u kontinuitetu preduzima aktivnosti na prepoznavanju bezbjednosnih rizika i eventulanih posljednica a dokumenta koji se tiču toga su u načelu označena stepenom tajnosti, te samim tim ne mogu biti saopšteni široj javnosti-saopšteno je iz Uprave policije u odgovoru na pitanja portala Dana vezanih za procjenu bezbjednosne situacije za 5. septembar kada je planirano ustoličenje mitropolita MCP Joanikija.
Podsjećamo, iz Ministarstva Unutrašnjih poslova i Uprave policije Crne Gore ranije su apelovali na građane da se smire tenzije koje su nastale povodom najave okupljanja koje je juče održano na Cetinju i ustoličenja mitropolita Joanikija koje je zakazano za septembar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije