Connect with us

Vijesti

Vučićevom sinu ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

Published

on

Crnogorska policija ukinula je mjeru zabrane ulaska u zemlju za 18 osoba kojima su bivše vlasti izdale zabranu – saznaje Televizija Crne Gore.

Među onima kojima je ukinuta zabrana, kako je potvrđeno Javnom servisu iz Uprave policije, je sin predsjednika Srbije Danilo Vučić, predsjednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbjednosti Vladimir Đukanović, predsjednik fudbalskog kluba Crvena Zvezda Zvezdan Terzić, Milica Đurđevic – Zavjetnici, crnogorski pjevač Vlado Georgijev i fudbalska legenda Dušan Savić.

Stupanjem na dužnost ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, odnosno novog rukovodstva Uprave policije, izdate su odgovarajuće smjernice i nalozi sa ciljem preispitivanja pojedinih zabrana ulazaka u Crnu Goru donesenih u periodu prije stupanja na dužnost sadašnjegministra unutrašnjih poslova i novog rukovodstva Uprave policije za koja su postojala saznanja da nisu postojali razlozi predviđeni Zakonom o strancima.

Ova saznanja su proizašla iz zahtjeva advokata stranih državljana, njihovih pritužbi, navoda medija i slično.

Shodno navedenom za pojedine strance kojima je bio zabranjen ulazak utvrđeno je da ne postoje zakonski razlozi te su mjere zabrane ulaska uklonjene iz elektronskih aplikacija za kontrolu i prelaženje državne granice.

Pored ovih slučajeva, vršeno je uklanjanje ove mjere i nakon što su organizacione jedinice nadležnih sektora i centara bezbjednosti utvrdile da ne postoje ili su prestali da postoje razlozi propisani Zakonom o strancima.

Naime, za stranca se u aplikaciju za kontrolu i prelaženje državne granice i unosi ova mjera nakon, po pravilu, aktivnosti pomenutih organizacionih jedinca za koje postoje zakonski razlozi.

Od stupanja na dužnost novog rukovodstva Uprave policije iz svih naprijed navedenih razloga iz aplikacije za kontrolu i prelaženje državne granice uklonjena je zabrana za ukupno 18 lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Pošto je ova oblast uređena isključivo zakonom a shodo stavu ministra i novog rukovodstva Uprave policije bliži način obavljanja ovih policijskih poslova će biti propisan novim Pravilnikom o načinu obavljanja određenih policijskih poslova i primijeni ovlašćenja na osnovu Zakona o unutrašnjim poslovima koji je stupio na snagu 3. jula 2021. godine,saopstili su iz Uprave policije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije