Povežite se sa nama

Vijesti

Vučinić Pejoviću: Država neće dozvoliti bilo kakve ucjene

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lider Radničke partije Maksim Vučinić se oglasio na današnjem redovnom zasijedanju Skupštine Crne Gore povodom aktuelnih dešavanja oko UNIPROMA i Kombinata Aluminijma Podgorica.

“Ja sam na ovaj problem ukazivao već i početkom ove godine pokušavajući da na sjednici komisije za praćenje i kontrolu privatizacije ukažem na ono što se radi u KAP-u, dok je još KAP-u trajao stečaj. UNIPROM je iskoristio stečaj kao agenciju za iznajmljivanje radnika i radne snage da dobije jeftinu radnu snagu ne poštujući nijedno pravo iz rada i po osnovu rada. Sada kada je stečaj bez najave zaključen, g-din Pejović ucjenuje ovu državu preko istih radnika i prijeti otkazom za 500 radnika. Ja kažem da država mora da obezbijedi fer uslove svakom privredniku i svakoj privatnoj kompaniji, ali ne možemo da pristanemo na ucjene onih koji su navikli da u bivšem režimu dobijaju povlastice”, rekao je poslanik.

Kazao je da je KAP mnogo značajan i da može da radi, ali njime treba da upravlja dobar domaćin. Naveo je da bi najbolje bilo da Kombinatom Aluminijuma u Podgorici upravlja Elektroprivreda, jer bi ona najuspješnije uspjela da izbalansira cijenu struje sa cijenom aluminijuma.

Država mora da obezbijedi omogući fer uslove, ali ne smijemo pristati na bilo kakve ucjene. Moramo sačuvati industriju aluminijuma i moramo sačuvati 500 radnika”, zaključio je Vučinić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije