Povežite se sa nama

Vijesti

Vučurović: Đukanović utekao sa Cetinja i ostavio svoje ljude na cjedilu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Da se DF pitao u proteklih godinu dana ne bismo raspravljali o Milu Đukanoviću u novembru 2021, već bi on odavno bio procesuiran i bio tamo gdje trebaju da budu oni koji su činili teška krivična djela, kao što je to radio Đukanović, izjavio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

-Uz podršku ovoj inicijativi, moram da konstatujem da mi o njemu govorimo zato što u izvršnoj vlasti nije bilo hrabrosti i odlučnosti da se desi demontaža bivšeg režima i da se povuku potezi koji su bili obavezni da se povuku, po ugledu na sve države koje su smijenile svoje diktature. Đukanović je više puta prekršio ustav, pa i tokom događaja na Cetinju, kao što je i više puta kršio zakone, pa svaka nova afera nam govori da je taj čovjek uključen u svaki veći kriminal u Evropi u poslednjih trideset godina- kazao je Vučurović.

On je istakao da je Đukanović, nakon što je podigao svoje ljude na noge, iste ostavio na cjedilu tako što je pobjegao sa Cetinja. Nedostatak hrabrosti svakako nije olakšavajuća okolnost i ne može ga abolirati od odgovornosti za ono što je planirao da uradi i za kršenje ustava, tvdi Vučurović.

-To je bila osmišljena, namjenska retorika koja je za cilj imala izazivanje sukoba i haosa. Ali, posle prijetnji, podizanja tenzija, čojkanja, busanja, Đukanović je, na kraju, junački pobjegao sa Cetinja. Organizovao je nered i haos, a onda je ostavio na cjedilu svoje ljude. To je važna dimenzija ovog događaja, koja govori o njegovom karakteru i razobličava ličnost diktatora koji je na političkom kraju. Nakon što je decenijama uništavao zemlju i narod, sad je pokušao da ih uvuče u sukob i krvoproliće, a kada je trebalo da bude uz svoje pristalice on je utekao-

Vučurović je podsjetio da o Đukanovićevom kukavičluku najvoše govori to što nije smio svoje ime da stavi ni iza organizacije skupa.

-Mi iz DF smo organizovali stotine protesta. Uvijek je na prijavi skupa bio potpis Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Milana Knežević ili Milutina Đukanovića. Jer je to pošteno i ljudski prema onima koje zastupate. Ova inicijativa je dobra i treba da se usvoji- kazao je Vučurović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije