Connect with us

Vijesti

VUČUROVIĆ: “Picula pokazuje netrpeljivost prema Srbima”

Published

on

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kaže da je izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula, zalutao na tu funkciju. Vučurović je u reagovanju naveo da Picula pokazuje netrpeljivost prema više od pola građana Crne Gore, a snažno, kako dodaje, podržava poraženu politiku Mila Đukanovića

“Nema čuđenja, ništa dobro Crnoj Gori, srpskom narodu i Srbiji ne misli Tonino Picula. On je tipični predstavnik hrvatske politike, pa je samim tim i očekivano da se na meti njegovih fantazija i neistina nađu Srbi, Srbija, SPC…To je nešto toliko puta viđeno, a ni vješti Picula nije dugo mogao da krije svoje pravo lice, a ta lica iz Hrvatske su dobro poznata srpskom narodu”, naveo je Vučurović, u reagovanju na izjavu Picule.

On kaže da se Picula samo ogrnuo plaštom izvjestioca EP.

“To u jednu ruku govori i o EP i institucijama EU, a sa druge strane samo pokazuje ono što je nama poznato –  kada su u pitanju srpski narod i Srbija, u Hrvatskoj nije bitno sa kojeg političkog pola neko dolazi, svi su nepogrešivo na istoj, antisrpskoj strani, a u posljednjih sto godina se pokazalo šta je u temeljima te politike. Sigurno nisu demokratija, ljudska prava, antifašizam, već sve suprotno od toga”, navodi poslanik DF-a.

Vučurović kaže da onaj u Crnoj Gori ko je vezan za tradiciju i pretke “sigurno ne može pronaći saveznike i prijatelje među političkim ekstremima u Zagrebu”.

“Ali može onaj ko je vezan za ideologiju Sekule Drljevića. Zato Picula, Milanović, Prkačin i slični svoje favorite traže u sljedbenicima ideologije ustaše Drljevića, koja je ubjedljivo manjinska u Crnoj Gori. To je svakako njihovo pravo, ali nakon takvog otvorenog svrstavanja može se zaključiti da Picula više ne može obavljati funkciju izvjestioca EP za Crnu Goru”, zaključio je Vučurović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije