Connect with us

Vijesti

VUJOVIĆ: Abazović i URA najveći gubitnici dešavanja na Cetinju

Published

on

Politički analitičar  Zlatko Vujović rekao je da je najveći gubitnik dešavanja na Cetinju građanski pokret URA i Dritan Abazović, te da očekuje da Demokratski front bude dio neke naredne Vlade.

Vujović je u emisiji „Probudi se“ na televiziji Nova.rs, rekao da su građani Crne Gore najveći gubitnici jučerašnjih dešavanja na Cetinju.

– Kada govorimo ko je izgubio, izgubili su građani Crne Gore jer su dodatno produbljene duboke podjele. Ove podjele će samo nanijeti štetu nekom mirnom skladu u kojem žive građani. Ovo je sve moglo lako da se izbjegne. Mitropolit Joanikije je neko kome je sjedište na Cetinju, ali tamo gotovo da i nema vjernika koji podržavaju SPC, za razliku od Podgorice. Organizacija u uporištu onih koji su protivnici SPC samim tim postaje rizik, pa oni misle da je to atak protiv njih – rekao je Vujović u „Probudi se“.

On je dodao da su potezi patrijarha Porfirija i odluke poslednjeg sabora SPC dodatno razjarili građane.

– Ukinut je status arhiepiskopije Crne Gore, Vučić je govorio da su oni sprečili da se pravoslavna crkva u Crnoj Gori pretvori u neku novu autokefalnost. Poslušajte šta govori predsjednik Vučić i poslušajte izjave Demokratskog fronta, koji su rekli da su od premijera saznali da je u toku puč, iako i dalje nismo saznali ko je to htio da preuzme. Saglasićemo se da je DF pod kontrolom predsjednika Vučića – jasan je Vujović.

Dodao je da je najveći gubitnik politički gledano građanski pokret URA i Dritan Abazović, zato što su njegovi birači bili na suprotnoj strani od onoga što je on sprovodio juče.

– Glasači URE veoma su razočarani i javno iskazuju nezadovoljstvo i otklon od te političke partije.  Što se tiče DF-a,  očekujem da će oni biti deo neke nova ili rekonstruisane Vlade. Posljedice su takve da ćemo ići sve više ka nacionalnom glasanju, te da će se smanjiti prostor za građanske opcije. To je ono što mene zabrinjava, ali to je ono ka čemu mi idemo – istakao je Vujović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Marta

    06.09.2021. at 13:32

    Ovoj svetovladi se kad tad mora suditi iskljucivo na Cetinju, i naravno prenos za sve gradjane Crne Gore!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije