Povežite se sa nama

Vijesti

Vujović: V.d. direktora ispoljava samovolju i selektivnu pravdu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon što joj je juče uručeno rješenje o otkazu, RTV Cetinju obratila se profesorica istorije u Osnovnoj školi “Lovćenski partizanski odred” Sanja Vujović koja tvrdi da je odluka o njenom otkazu nezakonita i posljedica, kako kaže, jasne zloupotrebe položaja.

Prema njenim riječima, vršilac dužnosti direktora škole Nikola  Latković ponovo ispoljava “samovolju i selektivnu pravdu”.

Moj ugovor o radu isticao je 3.12.2021. godine, a rješenje o otkazu dobila sam dva dana ranije 1.12. pri čemu direktor, kao i prošli put, krši sve domaće propise iz oblasti rada i zapošljavanja, tako što, bez oglasa i bilo kakvog konkursa, bez ikakvog ovlašćenja usred nastavne godine, u jeku predizborne kampanje, angažuje novog kolegu – istakla je Vujović.

Ona je podsjetila na raniju odluku prosvjetne inspekcije kojom je školi naloženo da je vrate na posao i raspišu konkurs.

Ovaj prvi dio je ispoštovan, drugi naravno nije, ali ja se neću tu zaustaviti i svoja prava ću zaštiti pred nadležnim organima. Svakako ovakvo postupanje ću prijaviti i Agenciji za sprečavanje korupcije jer su ovo očigledno koruptivne radnje i jasna zloupotreba položaja – poručila je Vujović.

Izvor: Cetinjski list

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije