Povežite se sa nama

Vijesti

Vukčević (PZP): Dobro poznati policijski batinaši su me tukli i ponižavali bez ikakvog povoda, noć sam proveo u Urgentnom centru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Član Mreže mladih Pokreta za promjene Danilo Vukčević obratio se je javnosti saopštenjem u kojem je naveo da je juče od strane pripadnika Interventne jedinice policije bio izložen brutalnom divljaštvu i ponižavanju bez ikakvog povoda.

Vukčević je naveo da su ga juče prilikom lišavanja slobode tukli i vrijeđali pripadnici Interventne jedinice, od kojih su pojedini javnosti dobro poznati po prekomjernoj upotrebi sile tj. batinjanju.

Vukčevićevo saopštenje prenosimo u cjelosti:

-Brutalno divljaštvo interventne jedinice, dobro poznatih batinaša Nakon napuštanja suda za prekršaje, provedene noći u urgentnom centru u kome mi je ukazana zdravstvena pomoć, ovim putem crnogorskoj javnosti objašnjavam šta se desilo 18. novembra, u danu kada sam nasilnički i bez osnova lišen slobode.

Naime, kretao sam se putnim pravcem od “Carinskog terminala” ka “Našem diskontu” sa stricem i još jednom osobom u autu. Kod grafita Krsta Popović, ispod podvožnjaka, primijetio sam vozilo interventne policije sa svjetlosnom signalizacijom. Približavajući se “Našem diskontu” vozilo interventne je upalilo zvučnu signalizaciju. Odmah sam oslobodio lijevu kolovoznu traku, i pošto sam kroz nekoliko sekundi primijetio blicanje vozila, stao sam na proširenju, tj. desnom ulazu marketa. Uslijedio je nasilnički izlazak pripadnika interventne i zahtjev da mu predam saobraćajnu dozvolu i lična dokumenta, što sam i učinio. Pitao sam ih kakav je ovo način zaustavljanja kao da sam kriminalac, a upravo ovakvim zaustavljanjem ugrožena je moja sopstvena bezbjednost, kao i ljudi u motornom vozilu. Oni su odmah burno odreagovali i uputili mi talas uvreda. Moj stric je pokušao da na maksimalno korektan način smiri situaciju, moleći na smirenje tenzija policiju. Pošto troje od četiri pripadnika jedinice nisu imali obavezne akreditacije, naknadno sam utvrdio da se radi o Mladenu Vujoviću, koji je uputio sledeću prijetnju:”Spušti te ruke da ti ih u laktu ne bih slomio”.

Napominjem da je Mladen Vujović jedan od pet pripadnika interventne policije koji su u februaru 2018. brutalno tukli mladiće J.B., S.N., M.D. . Saopštio mi je da sam napravio prekršaj ne noseći pojas, što sam prihvatio.

Čekajući saobraćajnu policiju nastavljeno je nekorektno ponašanje. Rekao sam im da djelimično poznajem krivično pravo i da znam kakva su im ovlašćenja, te da ću se zbog ovakvog ponašanja obratiti načelniku policije. Nastavili su da me drastično vrijeđaju, hvatajući me za ramena, izgovarajući ponizne nadimke. Upitao sam ih kako bi oni odreagovali da ovakvo omalovažavanje i maltretiranje neko primijeni na članove njihovih porodica, pogotovo djece. Ponovio sam im rečenicu tri puta, a odmah nakon 3. puta su me priveli i saopštili mi da sam lišen slobode zbog “prijetnji” njihovoj djeci. Po ulazu u vozilo interventne počinje pakao. Mladen Vujović mi kaže:”sve ti j****, zapamtićes me kad skinem uniformu”. Vozilo se naglo zaustavlja u ulici “Kralja Nikole”, gdje on kreće da me udara, nastavljajući sa prijetnjama da ću upoznati ko je on, udarajući o volan vozila. Nastavljamo put, pripadnik interventne Šišević me hvata za jaknu i govori mi:”ćuti p****, ne progovaraj” i prstima me nasilnički udara u donju vilicu.

Treći policajac, Vratnica, saopštava:”hapsio sam jače od tebe”, pominjući ime jednog od momaka iz Zagoriča, “(…) a ne tebe p**** jedna mala”. Ulazeći u CB doživljavam šok gdje mi se usta suše i osjećam bol u grudima. Tražeći da popijem čašu vode dobio sam odgovor:”ovo ti nije vodovod”. Za sat vremena ukazana mu je HMP, odrađen mi je EKG i dobio sam injekciju za smirenje. Omalovažavanje i uvrede su se nastavile od Mladena Vujovića i Šisevica. Rekli su mi da sam klošar, p******, da još mokrim u pelenama, a na kraju me je pitao da li se drogiram i “na čemu” sam.

Nakon otkucane izjave i iznešenih gnusnih laži na moj račun, u “Betonjerku” sam spušten u 16.40. Napominjem da je na treće lice koje je sa mnom bilo u vozilu vršen pritisak da da izjavu, onakvu kalvu pripadnici MUP-a žele. On je to odbio, poručivši da će izjavu dati sudiji. U 18 časova zakazano mi je saslušanje, na kojem sam dao izjavu. Isti policajci su tri sata učili šta će da kažu, i izjavu otkucali na četiri primjerka da bi ponavljali kao đaci pred kontrolni.

Da napomenem da sam u sud ušao kao zadnji kriminalac sa lisicama. Nakon završenog saslušanja pušten sam na slobodu. I dalje sam osjećao nemoć, sušenje u ustima i otežano disanje.

Primljen sam u Urgentni centar, gdje mi je ukazana ljekarska pomoć i utvrđeno da sam pretrpio stres. Troponim mi je bio povećan na 54, a normalne granice su od 15 do 34. Iz tih razloga sam zadržan od strane ljekara Urgentnog centra, kojim dugujem veliku zahvalnost. Primio sam terapiju i u 8 časova ujutru sam dobio otpusnu listu.

Prije svega moram svima da se zahvalim na podršci koju sam dobio i koju ću umjeti da cijenim. Kada će konačno uslijediti čišćenje u bezbjedonosnom sektoru? Kroz ruke batinaša su prolazili mnogi, prije nekoliko nedelja Luka Vojvodić, juče ja, ko je sledeći? Suze majke vam neću oprostiti ni zaboraviti. Pravno ćemo se obračunati do kraja. Nema povlačenja, nema predaje!- napisao je Vukčević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije