Povežite se sa nama

Vijesti

Vulin: Stvaranje “srpskog sveta” je potreba Srba da znaju da neće biti ostavljeni bez zaštite Srbije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin smatra da je najveća opasnost za mir na Balkanu – Velika Albanija i da je stvaranje srpskog sveta potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi.

– Kada god sam upozoravao da je Velika Albanija cilj i Prištine i Tirane bio sam napadan i označavan kao neko ko destabilizuje Balkan. Kurti je najavio stvaranje Velike Albanije i cio Zapad ćuti. Šiptari nikada u svojoj istoriji nisu učinili nijedan samostalan potez i ćutnja Zapada to samo potvrđuje. Najveća opasnost za mir na Balkanu je Velika Albanija i pokušaj da se albansko nacionalno pitanje riješi komadanjem Srbije, a onda i ostalih država na Balkanu- kazao je Vulin.

On je ponovio da je koncept “srpski svet” nasušna potreba svih Srba koji neće biti lišeni zaštite i podrške Srbije.

-Zato je stvaranje srpskog sveta jedina brana uspostavljanju Velike Albanije i potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi, ostavljeni bez zaštite i podrške Srbije. Granice na Balkanu ne smijju da se mijenjaju i zato se takav princip mora potvrditi na primjeru Srbije. Zapad koji ćuti kada se govori o Velikoj Albaniji, treba da bude još tiši kada se razmišlja o srpskom svetu. Sve što se dozvoli Šiptarima, ne može da se uskrati Srbima – odgovorio je ministar unutrašnjih poslova, koji boravi na zasijedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, na najavu stvaranja Velike Albanije od strane samozvanog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
24.11.2021. 18:12

Ovaj SMRAD ne vidi ,da dje god su štitili srbe van Srbije ,ostali su Srbi tamo da im drugi kapu kroje…bolje da se manu CG
da im “tomahavke”opet ne zvijuču…

Sponzor

Najčitanije