Povežite se sa nama

Vijesti

ZAVJETNICI TVRDOŠ SE REGISTROVALI KAO NVO: Da li su rađene provjere ko su članovi?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pravoslavno bratstvo ,,Zavjetnici Tvrdoš Nikšić“, poznati kao zastupnici interesa Srpske pravoslavne crkve čiji pojedini članovi su u bezbjednosnim evidencijama označeni kao bezbjednosno interesantne osobe zvanično su se registrovali kao nevladina organizacija.

U Rješenju koje potpisuje v.d. generalne direktorice u Ministarstvu javne uprave Milijana Vukotić-Jelušić, navodi se da je sjedište ove NVO u Nikšiću, a da je ovlašćeno lice koje je zastupa Drago Musić.

Zavjetnici Tvrdoš bili su angažovani na ,,odbrani svetinja“ za vrijeme litija, a nedavno su bili glavni ,,čuvari“ Cetinjskog manastira od Crnogoraca.

Ovo, kako su se do nedavno nazivali – bratstvo je tokom predizborne kampanje za lokalne izbore u Nikšiću postavilo ceradu sa likom pokojnog mitropolita Amfilohija i porukom: „Za zemnog života svima ostavio jasnu poruku na svojoj nadgrobnoj ploči“, ‘Od đeda zavjet ostao kapela na Lovćenu i život za Kosovo!’ i ‘Pravoslavno bratstvo Stupovi zavjetnici Tvrdoš Nikšić'”.

Ceradu su danonoćno čuvale nepoznate osobe u crnim hamerima i drugim skupocjenim automobilima sa kojih su bile skinute registarske tablice.

Nedavno se njih oko 40, uniformisanih u majice sa srpskim obilježjima, fotografisalo ispred crkava – o čemu svjedoče fotografije koje su objavljivali na društvenim mrežama. U opisima fotografija pisalo je da je riječ o bratstvu.

Početkom januara Pravoslavno bratstvo Stupovi, Zavetnici Tvrdoš Nikšić, oslikali su mural sa likom mitropolita Amfilohija, na fasadi stambene zgrade u centru Nikšića. Tvrdoš je manastir SPC kod Trebinja (BiH).

Pobjedini izvori navode da nije poznato da li su nadležne institucije istražile ko su sve članovi ovog društva, te da li su rađene bezbjednosne provjere koje bi trebalo da budu dostavljene resornom ministarstvu prije registracije.

Izvor: Standard

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije