Povežite se sa nama

Vijesti

Zeković: Ljekari koji su osudili performans marionete izvršne vlasti, manipulišu po političkom diktatu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ljekari ne treba da se plaše primjedba javnosti, jer one su isključivo bile usmjerene ka izvršnoj vlasti. Sve drugo je manipulacija i prihvatili su da budu marionete u njihovim rukama – kazao je za Portal Analitika Aleksandar Saša Zeković, građanski aktivista i član Savjeta GI ”21. maj”, reagujući na današnje izjave zdravstvenih radnika.

Zeković smatra da se izvršna vlast opredijelila da iskaže potpuno nepoštovanje žrtvama koronavirusa u Crnoj Gori.

-Pristupila je jednoj zaista zabrinjavajućoj manipulaciji. Naložila je direktorima javnih zdravstvenih ustanova, primarno DZ Podgorica i KCCG da van konteksta, van smisla dovode u pitanje ovaj performans koji apsolutno nema nikakve veze sa kritikom zdravstvenih radnika u Crnoj Gori-, kazao je Zeković.

Kako dodaje, potvrda tome je što je performans obavljen ispred prostorija Ministarstva zdravlja, a ne DZ Podgorica ili KCCG.

-Danas prazne cipele nisu bile posložene ispred KCCG ili DZ Podgorica već su bile posložene ispred Ministarstva zdravlja, u kojem sjedi ministarka Jelena Borovinić-Bojović koju smatramo isključivo i primarno odgovornom uz predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića za katastrofalnu i neuspješnu borbu protiv pandemije-, kazao je Zeković.

Kako dodaje, koliki je promašaj reakcija direktora javnih zdravstvenih ustanova govori i činjenica da niko nije pozvao premijera da se vakciniše i da prestane da iznosi dezinformacije.

-Koliki je promašaj reakcija direktora javnih zdravstvenih ustanova pa i same predsjednice Ljekarske komore Crne Gore prema građanima koji su iskazali nezadovoljstvo i ukazali da ne možemo da ćutimo na ovakve posljedice koronavirusa potvrđuje i činjenica da niko od njih javno nije prozvao predsjednika Vlade koji je anti vakser. Niko ga nije prozvao da pristupi vakcinaciji, da se javno vakciniše, da prestane sa izjavama koje nisu zasnovane na nauci i medicinskim načelima. Naprotiv, po političkom diktatu opredijelili su se za prozivku građana Crne Gore. Ne treba da se plaše primjedba javnosti, jer one su isključivo bile usmjerene ka izvršnoj vlasti. Sve drugo je manipulacija i prihvatili su da budu marionete u njihovim rukama-, zaključio je Zeković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije