Povežite se sa nama

Vijesti

Željko Ivanović i Milo Đukanović dogovorili manjinsku Vladu: DPS se vraća u igru da pogura URU, spremna šut karta za Krivokapića, ali ne i za Spajića i Milatovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlasnik Vijesti Željko Ivanović sastao se sa svojim “krvnikom” Milom Đukanovićem, saznaje BORBA.

Tema četvoročasovnog razgovora ove dvojice osvjedočenih srbofoba jeste budući politički aranžman Prve i Druge porodice, odnosno, njihovih političkih projekata DPS-a i URE.

Halapljivi vlasnici “Vijesti” su spremni da puste niz vodu Zdravka Krivokapića, iako im je isti predao gotovo sve poluge moći u državi.

Međutim, Druga familija očigledno smatra da sa svojih 5 odsto podrške zaslužuje i više od toga pa je stupila u pregovore sa Milom Đukanovićem, svjesna da će im propadajući DPS u potpunosti izaći u susret  samo da ne dozvoli DF-u i Demokratama učešće u novoj Vladi Crne Gore.

Ivanović i Đukanović su se načelno dogovorili da se formira manjinska Vlada URE, SDP-a, SD-a i manjinskih partija koju će DPS podržavati u Skupštini Crne Gore. Za premijera bi bio izabran Dritan Abazović kojeg je Milo svojevremeno u Skupštini nazivao bitangom, a njegovi partijski poslušnici mjesecima nakon izbora 30. avgusta izdajnikom, kvislingom i saradnikom BIA-e.

Zanimljivo, da bi u toj Vladi svoje pozicije zadržala dva Zdravkova pretorijanca Milojko Spajić i Jakov Milatović koji očito uživaju podršku Zapada iz kojeg su po zadatku poslati poput misionara u Crnu Goru. Ne treba zaboraviti da je ovaj dvojac svoju medijsku promociju doživio upravo na Televiziji Vijesti.

Takođe, Ivanović je tražio da obavi poseban razgovor sa svojim omiljenim DPS-ovcem Duškom Markovićem, ali za to od Đukanovića niej dobio zeleno svijetlo.

U Željkovoj i Milovoj raspodjeli karata (funkcija) najgore je prošao aktuelni premijer Zdravko Krivokapić čiji je rok trajanja polako ali sigurno istekao, čega je i on sve svjesniji.

Iako je mjesecima svoju političku reputaciju gradio na tezi da DPS i DF žele da sruše njegovu Vladu, realnost će ga surovo demantovati, jer će njegovu Vladu će sa DPS-om i njegovim satelitima srušiti upravo drugomalijaški politički patent URA kojoj je prepustio da vodi konce igre u državi. A šta tek reći o licemjerstvu URE čiji je visoki funkcioner Goran Đurović u nedelju opet poistovjetio DPS i DF.

Ovaj prekjučerašnji načelni dogovor Ivanovića i Đukanovića je posledica neuspjelog državnog udara i ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra.

Sada je više nego jasno da su DPS i URA tada pokušali da preuzmu vlast u Crnoj Gori, ali im je plan propao, a da li će i na popravnom ispitu opet pasti, vrijeme će pokazati.

Ivanović nakon prebijanja 2007. godine: Ovo je čestitka Vijestima od Mila Đukanovića i njegove familije!

Podsjetićemo se samo šta je Željko Ivanović izjavio dan nakon što je brutalno prebijen prvog dana septembra 2007. godine:

-Pored brojnih čestitki koje Vijestima dolaze od ljudi s imenom i prezimenom i instuticija, ovo je čestitka od onih koji nemaju ni ime ni prezime, ni obraz. To je čestitka od onih koji vladaju Crnom Gorom, a to je Milo Đukanović i njegova familija, bilo biološka ili kriminalna- rekao je Ivanović.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije