Povežite se sa nama

Društvo

VLADA CRNE GORE: Italija će nastaviti da bude pouzdan susjed i partner Crnoj Gori na njenom putu ka EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Glavna pregovaračica Crne Gore s Evropskom unijom Zorka Kordić održala je danas video-sastanak sa generalnim direktorom za Evropsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Vićencom Ćelesteom.
KEI

Kordić je upoznala sagovornika sa trenutnim stanjem u pregovorima Crne Gore s Unijom. Osvrnula se i na mogućnosti koje nova metodologija pregovora pruža Crnoj Gori, kao jedinoj državi kandidatu sa otvorenim svim pregovaračkim poglavljima i potpunom usklađenošću sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, u smislu intenziviranja političkog dijaloga sa državama članicama i brže integracije u programe i politike Unije. Izrazila je nadu da će i Italija doprinijeti tome da se glas Crne Gore bolje čuje među državama članicama EU.

Ćeleste je pozdravio dosadašnji napredak Crne Gore u pregovorima sa EU, i prenio da je Italija zagovornica stava da države poput Crne Gore moraju biti nagrađene za zalaganje i trud uložen u približavanje propisima i standardima Unije. Prenio je da Crna Gora može računati ne samo na političku već i ekspertsku pomoć Italije kroz podršku izgradnji kapaciteta i saradnju kroz IPA projekte.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se tradicionalno dobri bilateralni odnosi, utemeljeni u istorijskim i kulturnim vezama dvije države, nastaviti i u narednom periodu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije