Connect with us

Društvo

VLADA NIJE SAOPŠTILA ISTINU: Netačno da su prvi koji su nakon 77 godina odali počast u Velici

Published

on

Vlada i njeni mediji otkriveni u “laži”: Tvrdili da je državna delegacija poslije 77 godina odala počast žrtvama u Velici, a zaboravili da je 1998. na istom mjestu bio prisutan ministar vjera Slobodan Tomović

Vlada i mediji bliski njoj plasirali su juče lažnu informaciju da je državna delegacija predvođena ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem posle 77 odala počast veličkim žrtvama koje su 28. jula 1944. pobila nacistička SS jednica Princ Eugen, uz asistenciju jedinice Skenderbeg.

Vladin medijski pul je “smetnuo sa uma” da je na istom mjestu, istog dana, samo 1998. godine, tadašnji ministar vjera u Vladi Crne Gore odao počast žrtvama masakra u Velici i da je tim povodom održao i govor.

-Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, položila je vijenac u čast žrtava zločina u Velici, stradalih na današnji dan 1944. godine.

Time je državni vrh Crne Gore prvi put nakon 77 godina odao počast nevino stradalim žrtvama zločina koji su počinile nacističke SS jednice Princ Eugen, uz asistenciju jedinice Skenderbeg.

Tom prilikom ubijeno je više stotina djece, žena i staraca, i spaljeno preko 300 domova.

Premijer Zdravko Krivokapić službeno je odsutan iz zemlje, zbog čega je ministra Milatovića odredio da predvodi delegaciju Vlade Crne Gore. U njenom sastavu bili su i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, generalna sekretarka Vlade Crne Gore Žana Praščević Milačić i savjetnik premijera za pravna pitanja Ivan Šikmanović- stajalo je u jučerašnjem Vladinom saopštenju koje šrenijeli svi mediji.

Kada već, uz pomoć zapadnih partnera, pompezno najavljuju borbu protiv lažnih vijesti i dezinformacija, ne bi bilo zgoreg da tu borbu otpočnu prvo u svojim redovima, kako javnost ne bi dovodili u zabludu kao  juče.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije