Povežite se sa nama

Društvo

VLADA: Za Praznik rada i Vaskrs neradni petak, subota i ponedjeljak

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Povodom 1. maja – Praznika rada, kao i povodom vjerskog praznika Vaskrsa za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti, Ministarstvo ekonomskog razvoja saopštilo je neradne dane za sve radnike, odnosno za radnike pravoslavne vjeroispoijesti.

Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja. Kako je drugi praznični dan nedjelja, neradni je prvi naredni dan, pa su shodno tome neradni dani povodom Praznika rada subota 1.maj i ponedjeljak 3. maj.

– Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG, br. 56/93, 27/94 i 73/10), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs, i to: petak 30. april, nedjelja 2. maj i ponedjeljak 3. maj – navodi se u saopštenju.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa, kako se zaključuje, dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije