Connect with us

Crna Hronika

VUJIČIĆ: Napad na zastavu napad je na Crnu Goru

Published

on

Potpredsjednica Liberalne partije Dubravka Vujičić pozvali su vlast da, kako su kazali, sa pozicija moći, utiče na svoje članove i simpatizere i smire šovinističku hajku koja već duže vremena potresa Nikšić i Crnu Goru. Ona ističe da je napad zastavu, napad na Crnu Goru.

Vujičić navodi da se u Nikšiću dogodio brutalan i sramotan napad na predsjednicu OOLP Nikšić Jelenu Marković.

“Ovaj napad je inspirisan nacionalističkom i političkom netrpeljivošću, od strane “heroja” koji, je ogorčen što Markovićka drži istaknutu državnu zastavu na terasi stana, krenuo da se verbalno i fizički obračuna sa jednom ženom, majkom troje maloljetne djece!”, kazala je Vujičić.

Potpredsjednica LP-a ističe da je taj čin neprimjeren crnogorskom shvatanju časti i odnosu Crnogoraca prema ženi.

“Više je nego žalosno da jedna hrabra Crnogorka u svojoj državi mora da brani državnu zastavu kao što su nekad to hrabro radili barjaktari na bojnom polju, samo su se sada napadači promijenili! Motiv je isti, a napad na zastavu je napad na Crnu Goru!”, navodi se u saopštenju.

LP zahtijeva da potpresjednik Vlade Dritan Abazović i ministar MUP-a Sergej Sekulović, hitno reaguju i učine sve da se ovaj slučaj do kraja rasvijetliti.

“Takođe pozivamo vlast, da sa pozicija moći, utiče na svoje članove i simpatizere i smire šovinističku hajku koja već duže vremena potresa Nikšić i Crnu Goru. Ukoliko na ovo budu ćutali, smatraćemo da ste direktni saučesnici ovog i svih budućih incidenata”, saopštila je Vujičić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije