Connect with us

Društvo

VUKOVIĆ I VEŠOVIĆ NA KONIKU: Realizovani brojni projekti

Published

on

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, sa saradnicima, danas su obišli nekoliko lokacija u podgoričkom naselju Konik na kojima gradska uprava realizuje vrijedne projekte i tako nastavlja da unapređuje komunalnu infrastrukturu i podiže kvalitet života građana ovog dijela grada.

Gradonačelnik je istakao da svi razvojni planovi u okviru mjesne zajednice Konik teku planiranom dinamikom i najavio da će Glavni grad početkom marta raspisati tender i za rekonstrukciju Ulice Husinjskih rudara.

”Danas smo u posjeti mjesnoj zajednici Konik gdje sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da se svi razvojni planovi za ovaj dio grada realizuju u skladu sa planiranom dinamikom. U Ulici Braće Ribare u dužini od 650 metara urađena je nova mreža fekalne kanalizacije kao dio projekta izgradnje novog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, a ideja je da se u sklopu tog projekt kompletno Konik i Vrela ribnička pokriju mrežom fekalne kanalizacije do kraja ove godine”, istakao je Vuković, dodajući da će Agencija za izgradnju i razvoj Podgorce početkom marta raspisati i tender za rekonstrukciju Ulice Husinjskih rudara vrijednosti oko 400.000 eura.

“Veoma sam zadovoljan što će uskoro jedna od najvažnijih saobraćajnica u ovom naselju biti rekonstruisana na zadovoljstvo svih građana, a posebno me raduje što je danas počela i izgradnja nove parkovske površine u ovoj ulici, koja će se prostirati na 8.000 m2, tako da računam da ćemo do kraja marta dobiti novo igralište za djecu, jednu pješačku zonu, teretanu na otvorenom i rekonstruisati poligon” istakao je Vuković.

Gradonačelnik je prilikom obilaska iskazao zadovoljstvo što je dio Konika, odnosno Kuće Perića, nakon višedecenijskog problema sa vodosnabdijevanjem zahvaljujući Glavnom gradu i taj problem nedavno riješio. “Podsjetiću da je naše privredno društvo Vodovod i kanalizacija najprije izgradilo vodovodnu mrežu, a zatim i pumpnu stanicu što je omogućilo uredno snabdijevanje vodom za 35 domaćinstava”, zaključujući da gradska uprava ima puno razloga za zadovoljstvo kad je u pitanju razvoj Konika i da će u narednom periodu nastaviti sa realizacijom zacrtanih planova.

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, izrazio je zadovoljstvo što su u mjesnoj zajednici Konik uspješno završene vrijedne investicije, kao i zbog važnih projekata čija realizacija je u toku.

„Poznato vam je da smo u okviru jednog od najvažnijih i najvrednijih projekata u istoriji Podgorice, Sistema za sakupljanje, odvođenje i tretman otpadnih voda planirali da u jednom dijelu proširimo kanalizacionu mrežu u glavnom gradu. Zahvaljujući novcu od 3,3 miliona eura koliko smo opredijelili, postavićemo u prigradskim mjesnim centrima skoro 20 km kanalizacione mreže i omogućiti da se oko 1.500 objekata za individualno stanovanje priključi na novu mrežu“, istakao je Vešović dodajući da najveći dio tog segmenta upravo pripada MZ Konik, te da je nedavno počela rekonstrukcija ulica Marka Biljorića i Beranske, gdje će se omogućiti da se oko 1300 domaćinstava veže za novu kanalizacionu mrežu.

„Jasna je namjera Glavnog grada da obezbijedi što veći broj priključaka na buduće postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, zato što su operativni troškovi budućeg postrojenja nezavisni od broja priključaka, tako da će jednaki biti troškovi ukoliko imamo 120-150 ili više hiljada priključaka, međutim ukoliko obezbijedimo veći broj veza na novo postrojenje nećemo biti u nuždi da korigujemo tarife“, istakao je Vešović, naglašavajući da će ovaj ambiciozno postavljen cilj nastaviti da se realizuje.

„Nedavno smo pripremili aplikaciju za nova nepovratna sredstva. Do sada je Zapadno-balkanski investicioni okviri, odnosno EU donirao Glavnom gradu 11 miliona eura, mi smo aplicirali za još 20 miliona kako bismo nastavili širenje kanalizacione mreže i u drugim prigradskim naseljima i kako bi na taj način omogućili još veći broj priključaka“, zaključio je Vešović.

Predsjednik mjesne zajednice Konik Andrija Čađenović je u ime građana izrazio zahvalnost upravi Glavnog grada jer će ambiciozan investicioni ciklus započet u prošloj godini biti nastavljen tokom cijele 2021. godine.

„Danas je počela izgradnja dječijeg parka koji će biti najveći i najljepši u Podgorici koji je vrijedan 250.000 eura, a veoma brzo će biti raspisan javni poziv za rekonstrukciju Ulice Husinskih rudara, koja je žila kucavica našeg naselja”, kazao je Čađenović, naglašavajući da će sva ostala unaprijeđena komunalna infrastruktura unaprijediti kvalitet života na Koniku na zadovoljstvo građana ovog dijela grada.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije