Connect with us

Društvo

ZABJELO: Otvoren novi park

Published

on

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima danas je otvorio novi park na Zabjelu. On je istakao da je riječ o multifunkcionalnom objektu koji su stanovnici ovog dijela Podgorice dugo čekali.

„Zadovoljstvo mi je što mogu da konstatujem da su uspješno privedeni kraju radovi na izgradnji nove parkovske površine. Dobili smo sadržaj koji je nedostajao ovom dijelu grada u kojem živi veliki broj ljudi. Na prostoru od 5.000 m2 u Ulici Ilije Plamenca, odnosno 27. marta dobili smo savremenu površinu za sport i rekreaciju u sklopu koje se nalazi novi sportski poligon za fudbal i košarku, prvi park za kućne ljubimce u Podgorici i jedan lijepo dizajnirani prostor za igru naših najmlađih, uključujući ono što mi je posebno drago i jednu spravu za osobe sa invaliditetom“, saopštio je Vuković.

Park je, kaže Vuković, u potpunosti ograđen i osvijetljen modernom rasvjetom, biće pokriven i video nadzorom, i vjeruje da će ga ljudi koji su na ovako nešto čekali godinama i decenijama čuvati.

Foto: Glavni grad Podgorica

Istakao je da je veoma zadovoljan jer Zabjelo posljednjih godina mijenja svoj lik, da je gradska uprava veoma posvećena i ovom dijelu grada, a da će na sličnim projektima raditi i u drugim djelovima Podgorice.

Tokom obilaska, gradonačelnik je razgovarao i sa grupom navijača FK Zabjelo koji su izrazili nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja u ovom klubu.

„Danas sam imao priliku i da razmijenim par riječi sa navijačima FK Zabjelo koji su poznati, ne samo u Podgorici i Crnoj Gori, nego i šire, po svojoj ljubavi prema ovom sportskom kolektivu. Nažalost, on se dugo godina nalazi u nezadovoljavajućem stanju. Mi smo pokušavali da pomognemo, kako bi se taj sportski kolektiv održao, jer je ipak on dao ogroman broj velikih fudbalskih imena, tako da ćemo nastaviti da djelujemo u tom pravcu“, istakao je Vuković, a okupljenim sugrađanima obećao da će organizovati sastanak kako bi našli način da klubu u prvom redu Glavni grad finansijski pomogne, kako bi se stanje konsolidovalo.

Foto: Glavni grad Podgorica

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo Daca Popović izrazila je zadovoljstvo što građanima Zabjela Glavni grad predaje na upotrebu savremeni park namijenjen svim generacijama, ističući da Zelenilo, u saradnji sa ostalim privrednim društvima Glavnog grada svakog mjeseca izgradi novo dječije igralište ili park.

„U okviru ove parkovske površine standardno je sagrađen sportski poligon, a novina je to što smo prvi put na javnoj površini izgradili trim stazu na podlozi od livenog tartana. Što se tiče noviteta u dječijem dijelu parka, pored kombinovane sprave za igranje i standardnih sprava za igru mališana, imamo i gumene 3D sprave kao i spravu za djecu u invalidskim kolicima“, saopštila je Popović dodajući da je park na Zabjelu poseban i po postoru za kućne ljubimce.

Ona je kazala da je kompletan prostor oplemenjen drvećem i žbunjem, da se na 3.000 m2 nalazi travnjak pokriven hidrosistemom koji se snabdijeva vodom iz bunara, a takođe je ugrađen urbani parkovski mobilijar – klupe i kante za otpatke. Popović je zahvalila Agenciji za stanovanje, Komunalnim uslugama, Putevima koji su dali doprinos da se zajedničkim snagama uspješno realizuje i ovaj važan projekat.

Foto: Glavni grad Podgorica

Sportista Dragan Vukčević kazao je da se nada da će na ovom prostoru sazrijevati i stasavati nova sportska imena Podgorice.

”Zahvalio bi se kao građanin Podgorice i ovog dijela naselja gradonačelniku Vukoviću i gradskim službama koje su za par mjeseci napravile ovaj multifunkcionalni sportski prostor za stanovnike ovog dijela grada. Kao profesionalnog sportistu veoma me raduje što je na prostoru od 5.000 m2 izgrađen teren i nadam se da će na njemu stasavti mnoge generacije uspješnih podgoričkih sportista i novi talenti”, kazao je Vukčević i istakao da mu je drago što su i kućni ljubimci dobili svoj mali kutak na ovoj površini.

U ime stanara dijela Zabjela u kome je sagrađen park obratio se Petar Koprivica koji je istakao da su stanari veoma zadovoljni izgradnjom nove zelene površine koju prate bogati i kvalitetni sadržaji.

“Danas me zaista raduje što je Glavni grad završio ovaj projekat i što poslije dugo vremena i u ovom dijelu imamo terene i sve ono što je potrebno svima nama koji ovdje živimo. Napokon ćemo moći da sklonimo našu djecu sa ulice što nam je negdje bio i cilj”, istakao je Koprivica i dodao da se nada da će se uskoro riješiti imovinsko-pravni odnosi u drugom dijelu parcele i tako stvoriti pretpostavke za izgradnju nove zelene površine u blizini.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije