Connect with us

Zdravlje

DOM ZDRAVLJA: Osuđuju formiranje “parazdravstvenih” gradskih komisija

Published

on

Iz Doma zdravlja Podgorica osudili su kao neprimjerenu najavu formiranja Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Glavnog grada i poručili da ne dozvoljavaju da se njihov i rad zvaničnih zdravstvenih institucija umanjuje najavama formiranja “parazdravstvenih gradskih komisija”.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, donio je odluku o formiranju Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Glavnog grada.

Vuković je naveo da će u Komisiji biti Nebojša Kavarić, Novica Vujošević, Vesna Miranović i Slađana Vujačić.

Iz podgoričkog Doma zdravlja pozvali su kolege koje se pominju, od kojih je, kako navode, jedan bio rukovodilac zdravstvene ustanove 15 godina, a drugi član državnih timova za borbu sa virusom korona od 16. marta prošle godine, da umjesto “komisijskog” analiziranja sadašnjeg stanja pandemije, analiziraju svoj dosadašnji rad i greške koje su dovele do trenutnog stanja.

“I da na taj način daju puni doprinos ovoj borbi koju vode zvanične zdravstvene institucije na čelu sa Ministarstvom zdravlja”, rekli su iz Doma zdravlja Podgorica.

Oni su kazali da nemaju prostora za “političku gimnastiku” niti da će ta zdravstvena ustanova u tome učestvovati.

“Već bi trebalo da, ako postoji iskrena potreba gradonačelnika da pomogne, prvo kontaktira našu instituciju – Dom zdravlja Podgorica”, naveli su iz podgoričkog Doma zdravlja.

Kako su istakli, više od 600 zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica je na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, spremno da u svakom trenutku pomogne sugrađanima.

“Ali ne dozvoljavamo da se naš rad, kao i rad zvaničnih zdravstvenih institucija, umanjuje kroz najave formiranja parazdravstvenih gradskih “komisija”, poručili su iz Doma zdravlja Podgorica.

Oni su pozvali na razum i odgovornost, navodeći da Dom zdravlja Podgorica posao obavlja profesionalno.

“Ne želimo da nepromišljenim potezima i formiranjem “paralelnih” komisija, ne ulazeći u razloge njihovog formiranja, građani budu dovedeni u zabludu, koja može da ima posljedice po zdravlje svih građana Podgorice”, kazali su iz Doma zdravlja Podgorica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije