Connect with us

Zdravlje

DONACIJA VLADE LITVANIJE: Medicinska zaštitna oprema u iznosu od 20 hiljada eura

Published

on

Foto: Ministarstvo zdravlja

Vlada Litvanije donirala je Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu i sredstva i pulsne oksimetre, u vrijednosti oko 20 hiljada EUR, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ugovor o donaciji potpisale su ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i nerezidentna ambasadorka Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

Borovinić Bojović je istakla da je to veoma važna donacija za crnogorski zdravstveni sistem, s obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju izazvanu virusom COVID 19.

Ona je kazala da će zaštitna oprema sigurno mnogo značiti zdravstvenim radnicima u bolnicama i domovima zdravlja, jer su ovom trenutku velike potrebe za tim vidom zaštite u svim zdravstvenim ustanovama.

Borovinić Bojović je naglasila da, budući da je i sama doktor, pulmolog i da je od početka epidemije u kontinuitetu liječila upravo pacijente oboljele od Covid 19, najbolje zna koliko je važno da su zdravstveni radnici adekvatno zaštićeni, naročito oni u COVID centrima.

Raguckiene je čestitala jBorovinić Bojović povodom imenovanja na mjesto ministarke zdravlja i naglasila da je osnovni motiv njihove pomoći jedinstvena i ključna poruka za sve, a to je – “Zajedno smo jači”.

Ona je navela da je spremna da se saradnja u oblasti zdravstva unaprijedi, uz nadu da će bilateralne veze dvije države u budućnosti biti još bolje i jače.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije