Connect with us

Zdravlje

RADULOVIĆ: Nismo ni blizu kolapsa, na raspolaganju imamo 350 kiseoničkih mjesta

Published

on

Situacija u KCCG je pod kontrolom, kaže direktorica te bolničke ustanove Ljiljana Radulović. Ona navodi da Klinički centar nije ni blizu popunjenosti kapaciteta, a kamoli pred kolapsom.

Na raspolaganju imaju 350 kiseoničkih mjesta, tako da informacije o zastoju u najvećem zdravstvenom objektu u zemlji nijesu tačne.

“Zdravstveni radnici, nakon godinu dana, su beskrajno umorni. To ne označava kolaps zdravstvenog sistema. Zdravstveni sistem teško da će doći u kolaps, ni blizu kolapsa nismo”, rekla je Radulović za TV Prva.

Ona kaže da lijekova i medicinske opreme ima dovoljno.

“Nemamo nedostatak nijednog lijeka. Moram da priznam da smo od decembra, baš u želji da ne dođemo do trenutka kada možemo da se bojimo nestašice, ne samo ljekova, već i potrošnog medicinskog materijala, namjerno napravili određenu količinu zaliha, da u sljedećih par mjeseci budemo  bezbjedni”.

Ambulante u okviru poliklinike su otvorene, a produženi rad u popodnevnim časovima i vikendom uticao je da se nadoknadi propušteno. Na pregled se neće čekati duže od prve sedmice aprila. Čekanja nema za operativni tretman.

“Moram da kažem da Centar za plastičnu hirurgiju, vaskularnu hirurgiju i grudnu hirurgiju nema listu čekanja, da se svi termini za operativni tretman bolesti dojke, endokrinološku hirurgiju zakazuju u okviru marta mjeseca i ukupno na jednoj ima 15 pacijenata, a na drugoj 12 pacijenata”, kazala je direktorica KCCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije