Connect with us

Ekonomija

ADRIATIC PROPERTIES: Advokati da zatraže objašnjenja po svakom ugovoru o zakupu

Published

on

Kompanija Adriatic Properties, zakupac hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža, naložila je advokatima u Londonu da upute dopis vlasnicima imovine po svakom ugovoru o zakupu i zatraže potrebna objašnjenja i uvjeravanja, uključujući i preduzimanje svih neophodnih sudskih radnji.

“Nadamo se da će ta uvjeravanja uslijediti. Adriatic Properties očekuje od vlasnika imovine da u potpunosti ispoštuju svoje obaveze, kako bi kompanija i dalje mogla da uživa svoja prava po svakom zakupu”, navodi se u saopštenju kompanije.

Iz Adriatic Propertiesa su kazali da imaju zaključen ugovor o zakupu sa Hotelskom grupom (HG) Budvanskom rivijerom, a sada kompanijom Sveti Stefan hoteli Budva i Ministarstvom turizma, a koji se odnosi na hotele Sveti Stefan i Miločer.

Takođe, imaju zaključen ugovor o zakupu sa Hotelsko turističkim preduzećem (HTP) Miločer i Ministarstvom, koji se odnosi na hotel Kraljičina plaža sa apartmanima.

Ove ugovore o zakupu i njihove anekse ratifikovala je crnogorska Skupština.

“Adriatic Properties je uvijek izvršavao sve svoje preuzete obaveze prema propisanim uslovima iz oba ugovora o zakupu i nije obavješten, kao što se to zahtjeva prema ugovorima o zakupu, o bilo kakvom propustu ili neizvršenju bilo koje od svojih obaveza”, rekli su predstavnici kompanije.

Oni su naveli da su bili poprilično neprijatno iznenađeni saznanjem o akcijama koje je Opština Budva preduzela u pokušaju da pokrene postupak eksproprijacije parcele koja čini integralni dio zakupa dodijeljenog Adriatic Propertiesu zakupima hotela Sveti Stefan i Miločer.

“Takođe su nas iznenadili izvještaji štampe koji sugerišu da se čine svi napori da se zaustave potpuno zakoniti radovi koji se obavljaju na objektu hotela i apartmana Kraljičina plaža u skladu sa pravima stečenim ugovorom o zakupu”, dodaje se u saopštenju.

Iz Adriatic Propertiesa su kazali da su, u komunikaciji koju su imali sa upravom kompanije Sveti Stefan hoteli, informisani da nijesu utvrdili bilo kakav propust ili nepoštovanje ugovora o zakupu.

“Potvrdili su nam da je prethodno navedena parcela, odnosno zemljište, dio imovine koja nam je data u zakup shodno ugovoru i da nijesu bili upoznati niti informisani o namjeri i odluci Opštine Budva o eksproprijaciji parcele. Vlasnik parcele je takođe potvrdio da je spreman da pokrene pravni postupak protiv Opštine kako bi zaštitio svoja prava i interese”, navodi se u saopštenju.

Adriatic Properties, kako su kazali njegovi predstavnici, zapošljava u prosjeku na mjesečnom nivou 225 lokalnih radnika i želi da nastavi da fokusira sve svoje resurse na privlačenje visoko platežnih turista u Crnu Goru.

“Tokom čitavog vremena poslovanja u Crnoj Gori, uspostavili smo i održavamo veoma dobre radne odnose sa Ministarstvom turizma i svim ostalim opštinskim i državnim institucijama”, dodaje se u saopštenju.

Realizacijom investicije u hotel Kraljičina plaža i apartmani, kako tvrde, stvoriće se projekat mješovite namjene koji će se sastojati od ukupno 126 jedinica.

“Od toga, na osnovu našeg ugovora i aneksa ugovora o zakupu, možemo upisati vlasništvo nad 66 jedinica i to pravo možemo prenijeti na treća lica”, objasnili su iz kompanije.

Kako su saopštili, sastavni dio te investicije su više barova i restorana, cjelodnevna posluga na otvorenim terasama, karaoke saloni, teatar, dječiji klub, zatvoreni i otvoreni bazeni, SPA i različite sobe za tretmane, kojima će upravljati međunarodno poznata Aman grupa kroz svoj pod-brend JANU.

“Idealno lociran, na ulazu u jednu od najpoznatijih lokacija u istorijskom dijelu Svetog Stefana i Budve, ovaj projekat će postaviti novi standard kada je u pitanju luksuzni turizam u ovom dijelu svijeta”, dodaje se u saopštenju.

Iz Adriatic Propertiesa su kazali da im je namjera da stvore luksuznu destinaciju koja će privlačiti nove grupe visoko platežnih turista u Budvu i u Crnu Goru.

“Svaka jedinica i apartman izgrađeni u sklopu novog hotela Kraljičina plaza koristiće se u funkciju hotela pod Amanovim upravljanjem kroz njegov ko-brend JANU. Ovaj projekat stvoriće nova radna mjesta za ukupno 240 lokalnih zaposlenih”, zaključuje se u saopštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije