Povežite se sa nama

Ekonomija

AEROFLOT: Od 1. maja Moskva-Tivat

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon pauze duže od godinu dana izazvane pandemijom koronavirusa, a kasnije i političkom odlukom ruske Vlade da za određeno vrijeme obustavi saobraćaj svojih avioprevoznika za Crnu Goru, ruska nacionalna aviokompanija Aeroflot vratiće se početkom maja na tivatski aerodrom, javlja portal Boka news.

Kako je objavljeno na sajtu te kompanije, Aeroflot od 1. maja planira da ponovno počne sa letovima iz Moskve za Tivat i to svakodnevno sa moskovskog aerodroma Šeremetjevo. Svi letovi obavljaće se avionima tipa “boing B737-800” kapaciteta 158 putnika.

Od 1.juna ruski nacionalni avioprevoznik će na liniji Moskva-Tivat-Moskva uvesti i dodatnu, drugu dnevnu rotaciju, a na njoj će letjeti avionima tipa “airbus A321” koji zavisno od konfiguracije, imaju kapacitet od 170 do 196 putnika. Na taj način aerodrom Tivat će uskoro dobiti 14 redovnih sedmičnih letova za Moskvu samo ruskog nacionanog avioprevoznika, dok se očekuje da saobraćaj sa ovim crnogorskim aerodromom u proljeće i ljeto obnove i brojne druge ruske aviokompanije.

Nakon tržišta Srbije i linije za Beograd, tržište Rusije je po broju linija i prevezenih putnika daleko najvažnije za vazdušnu luku u Tivtu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije