Connect with us

Ekonomija

ANALIZA PUTNIKA: CG među destinacijama najinteresantnijim za ruske turiste

Published

on

Crna Gora se, zajedno sa Izraelom, našla u grupi turističkih destinacija za koje su ruski turisti u prošloj sedmici pokazali najveće interesovanje, pokazala je stručna analiza upita putnika, pišu Vijesti Podmoskovlja.

“Broj upita za pretragu karata za Izrael porastao je u poređenju sa prethodnom sedmicom 212 odsto, za Crnu Goru 100 odsto, Grčku 93 odsto, Egipat 84 odsto, a Kipar 82 odsto”, navodi list.

Pokazatelji za Izrael se, kako je saopšteno, objašnjavaju činjenicom da je ta zemlja najavila da je spremna da od 23. maja prima turiste koji imaju antitijela na koronavirus nakon preležane bolesti, kao i one koji su prošli vakcinaciju.

List piše da su Rusi, nakon obustave letova sa Turskom i Tanzanijom, usmjerili pažnju na druga potencijalna mjesta za odmor, a da su stručnjaci analizirali upite putnika za pretraživanje i otkrili najpopularnije destinacije, o čemu je Vijesti Podmoskovlja obavijestio analitički centar službe za turističke aranžmane i putovanja popularnog portala za putovanja Tutu.ru.

Interesovanje ruskih turista poraslo je i kada su u pitanju domaća ljetovališta.

“Međutim, to je sezonski trend i može biti povezan, ne samo s vijestima o obustavi letova s Turskom, već i s približavanjem turističke sezone. Broj zahtjeva za karte za Anapu, Gelendžik i Mineralne vode povećao se 31 odsto, Soči 30 odsto, a Simferopolj 27 odsto”, pišu Vijesti Podmoskovlja.

Prema podacima portala Tutu.ru, Turska je bila na prvom mjestu među zemljama u koje su planirali da putuju turisti iz Rusije od 15. aprila do 1. juna. Svaka peta karta izdata je za Tursku, a svaka četvrta za prvih deset dana maja.

Originalan tekst moguće je pročitati na linku: https://vmo24.ru/news/izrail_chernogoriya_i_chernomorskie_kurorty_zamenyat_u_turistov_turciyu

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije