Connect with us

Ekonomija

ANO: Zabilježen pozitivan poslovni rezultat

Published

on

Agencija za nadzor osiguranja (ANO) zabilježila je prošle godine pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 180,63 hiljade eura, što je značajno iznad plana, saopštili su njeni predstavnici.

“Agencija je prošle godine ostvarila poslovni prihod od 967,23 hiljade eura, što je 7,9 odsto više nego 2019. godine, dok su rashodi u istom periodu smanjeni 4,5 odsto na 786,66 hiljada eura“, navodi se u saopštenju.

ANO je, kako su kazali njeni predstavnici, pored otežanih uslova rada usljed epidemije, tokom prošle godine realizovala planirane aktivnosti u definisanim rokovima.

Savjet ANO danas je utvrdio Predlog finansijskih izvještaja sa izvještajem o radu Agencije za prošlu godinu.

„ANO je tokom prošle godine sprovodila aktivnosti sa ciljem zaštite interesa osiguranika i drugih korisnika osiguranja, obezbjeđenja stabilnosti i razvoja djelatnosti osiguranja zasnovanog na zdravoj konkurenciji i jednakim uslovima poslovanja“, navodi se u saopštenju.

Agencija je, u uslovima pandemije, sa posebnom pažnjom pratila uticaj njenog rizika na poslovanje subjekata nadzora na tržištu, u cilju preventivnog djelovanja usmjerenog na obezbjeđivanje stabilnosti tržišta osiguranja i zaštite interesa osiguranika i drugih korisnika osiguranja.

Agencija je, kako su podsjetili, u martu prošle godine formirala međusektorski Tim za djelovanje u vanrednim situacijama, koji je tokom izvještajnog perioda intenzivno komunicirao sa društvima za osiguranje, analizirao podatke o njihovom poslovanju, te sagledavao efekte epidemije na stabilnost, pravilnost i zakonitost poslovanja.

„ANO je društvima za osiguranje izrekla ukupno 11 mjera nadzora, od kojih šest rješenja o izricanju mjere nadzora i pet mjera upozorenja. Društva za osiguranje su postupila po svim dospjelim nalozima iz izrečenih mjera nadzora“, navodi se u saopštenju.

ANO je društvima za zastupanje i posredovanje u osiguranju izrekla ukupno deset mjera nadzora, od kojih je sedam rješenja o izricanju mjere nadzora i tri mjere upozorenja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije