Connect with us

Ekonomija

BIOGRAFIJA JEDNE ’’EKSPERTČINE’’: Iskompleksirani klevetnik i stipendista Duška Kneževića, kojeg je EBRD vratio u Podgoricu da im ne smeta

Published

on

Neopjevani diletant i osvjedočeni klevetnik, ”ekspertčina” propale vlade Zdravka Krivokapića u kojoj je na najskorojevićkiji način izigravao ministra ekonomskog razvoja Jakov Milatović zaprijetio je u nedjelju da će da tuži portal Aktuelno.

Kako smo juče pisali, njegova objava na Twitteru u kojoj je najavio pokretanje sudskog postupka samo je patološka težnja za osvetom jer smo demaskirali njegovu nesposobnost i sklonost ka jeftinim šibicarskim trikovima. Zato i ne čudi što je Milatović ispod svog tvita dao priliku njemu bliskim internet botovima da šire govor mržnje i pozivaju na gašenje naše medijske kuće.

Nakon što smo demaskirali motive najavljene tužbe Milatovića, kako smo najavili, u današnjem tekstu pozabavićemo se referncama ove ’’ekspertčine’’ koje su ga preporučile za ministarsko mjesto u najgoroj vladi u istoriji.

 

Bezobrazluk na nivou

 

Milatović je svoje ’’ekspertsko’’ znanje iskazao još kada je u obraćanju u Skupštini nakon što je preuzeo mandat izvalio budalaštinu koja će odzvanjati medijskim arhivama u narednim decenijama.

”Budala” otvara žičaru K7 iako je htio da ugasi ski-centre na Bjelasici

”Malo koja zemlja ulaže u ski centre koji se nalaze ispod 2.000 metara nadmorske visine. 10 godina sam radio u banci, u velikoj međunarodnoj banci koja ulaže u 50 zemalja, i nijednom u 30 godina nije uložila u ski centar ispod 2.000 metara nadmorske visine jer su to nerentabilni projekti”, kazao je Milatović u parlamentu nakon što je preuzeo funkciju ministra ekonomskog razvoja.

S obzirom da je ova izjava dokaz da je Milatović maltene govorio da ski centre 1450 i 1600 u Kolašinu treba zatvoriti, mora se konstatovati da je impozantna doza nepoznavanja elementarnog gradiva i tendencioznog bezobrazluka koju je ispoljio kada se pojavio na otvaranju žičare K7 koja spaja dva pomenuta centra.

O njegovom nastojanju da sabotira zimske ski-centre možete čitati na OVOM LINKU.

Osvjedočeni klevetnik

Svakako, ovo nije jedini ispad drskosti i bestidnosti koji je Milatović ispoljio za vrijeme svog kratkog mandata u diletantsko-izdajničkoj vladi.

Interesantno je da ovo lice u narodu poznato kao ’’Budala’’ najavljuje tužbu protiv portala Aktuelno, a na jednoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet iznosi gnusnu klevetu da ’’Crna Gora do sada nije imala ministre koji ne kradu’’. To je izazvalo burne reakcije bivših ministara u Vladi Duška Markovića koji su podnijeli krivičnu prijavu ”zbog krivičnog djela neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca”.

Krivičnu prijavu protiv njega su podnijeli bivši ministri kulture Aleksandar Bogdanović, odbrane Predrag Bošković, javne uprave Suzana Pribilović, nauke Sanja Damjanović i ekonomije Dragica Sekulić.

Jakov Milatović: Ovi iz bivše vlasti su svi krali, dokaza nemam, ali tako piše u Vijesti!

Iako je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo krivičnu prijavu, Milatović je nakon ovih neutemeljenih kvalifikacija koje je u stilu priučenog demagoga onako mehanički iznio, ostao je upamćen kao klevetnik i jeftini populista.

Muljanje i čuveni grafikoni

Milatović važi za jednog od najvećih muljatora u nikad jačoj konkurenciji diletantske vlade, a njegovi sumanuti grafikoni ostaće kao svjedočanstvo šibicarsko-prevarntske propagande.

Džejkobovi ispadi sa grafikonima i statistikom mjesecima su uveseljavali korisnike društvenih mreža, a poslanik DPS-a Petar Ivanović je bio posebno revnosan u raskrinkavanju ove ’’ekspertčine’’, kojoj na kraju nije ostalo ništa bez da etiketira u nedostatku dokaza.

Podaci koje je iznosio Džjekob uglavnom su služili za sprdnju po društvenim mrežama

U moru obećanja koja je iznio ’’ekspert’’ Džejkob izdvaja se ono kada je najavio da trgovniski lanac Lidl dolazi u Crnu Goru.

Iako je Milatović dolazak Lidla predstavio kao završen posao, iz ove njemačke kompanije saopštili su da se još ne zna da li će i kada zvanično doći u Crnu Goru.

Stipendista Duška Kneževića i protjerivanje iz EBRD-a

Milatović se u u svojoj biografiji busa da je rado kao ekonomista u Evropskoj Banci za obnovu i razvoj (EBRD). Isprva je radio u ovoj instituciji ali u Londonu, zatim je prešao u Podgoricu odakle je, navodno, pokrivao zemlje zapadnog Balkana.

Izvori portala Aktuelno kazali su da je u EBRD-u Milatović  bio ’’niko i ništa’’ i da su ga bukvalno protjerali u Podgoricu.

Prezentacija privukla ”ogromnu” pažnju

’’Milatović je iz sjedišta EBRD-a u Londonu prebačen u Podgoricu. Da je što vrijedio zadržali bi ga tamo, a stiče se utisak da su samo željeli da ga sklone iz Londona’’ rekli su naši izvori.

O tome koliki je ekspert govori i broj pregleda i reakcija na Twitteru na prezentaciju njegovog istraživanja za EBRD. Dobio je čak TRI ( i bojevima 3) reakcije od čega su dvije od organizatora.

Kneževićev stipendista

Milatović se takođe hvalio kako je bio stipendista raznih stranih vlada i fondacija, ali nikad nije isticao u javnosti da je bio stipendista Atlas fondacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića poznatog kao Di Kej.

Džejkob se čak našao u prilogu za Atlas TV gdje se ’’samoprezentuje’’ kao ponosni Atlasov (Kneževićev) stipendista.

Kolumnista Vijesti se afirmisao u Zdravinjovoj vladi

Milatović je, kako smo juče pisali, u svojoj karijeri stigao i da bude povremeni koumnista režimskog tabloida Vijesti, što mu je po svemu sudeći bila i preporuka za ministarsko mjesto u apostolskoj vladi Zdravka Krivokapića.

Suština je da je ovaj iskompleksirani klevetnik afirmisan tek kad je stupio u sada već bivšu izdajničko-teokratsku vladu Krivokapićevih diletanata.

Jer opskurni likovi kao što je Milatović samo u zlom dobu koje je nakon 30. avgusta snašlo Crnu Goru mogu izmiljeti na površinu i predstavljati se kao eksperti.

”Dobro je što je vlada pala prije no Evropa sad zaživi”

Sudbina Milatovića, kao uostalom i svih ostalih samoproklamovanih eksperata, je po svemu sudeći povratak u rupu anonimnosti iz koje su izašli spletom (ne)srećnih okolnosti.

Ekspertčini Džejkobu se ipak treba odati priznanje jer je kao ministar za ekonomski razvoj uspio da postavi neke rekorde – u visini cijena goriva, ulja i mnogih drugih namirnica potrebnih za svakodnevni život.

A što se tiče prevare ’’Evropa sad’’ koju je izrežirao sa svojim intimnim prijateljem Milojkom Spajićem, posljedice u punom obimu ćemo tek iskusiti za par mjeseci, kada će moći da se sumira ukupan učinak na destrukciji Crne Gore, od strane Džejkoba i njegove ekipe.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije