Connect with us

Ekonomija

BOJANIĆ: Nova avio kompanija će se zvati “2 Montenegro”

Published

on

Pokušaće da održe dio saobraćaja: Bojanić - Foto: Vlada Crne Gore

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da će se nova kompanija zvati “2 Montenegro”, ili u prevodu “za Crnu Goru” .

Rekao je da je status aviokompanije “Montenegro Airlinesa” (MA) je nedefinisan i da pokušavaju da za neko vrijeme održe kompaniju u životu.

“Samo u prelaznom periodu do formiranja nove kompanije. Svjesni smo i naš je stav da treba da imamo nacionalnu avio-kompaniju. Već 15. novembra sam kontaktiran od izvršnog direktora koji mi je preko prijatelja slao apel da propade Montenegro Airlines. U to vrijeme je tehnička Vlada Markovića radila i koliko znam nije se okrenuo prema Montenegro Airlinesu”, rekao je Bojanić.

On je dodao da su “toliko dugovi bili narasli da je bilo pitanja kada će neki od aviona biti zaplijenjen na nekom od međunarodnih aerodroma”.

On je kazao da će pokušati da održe dio saobraćaja.

“Ako uspijemo da u saradnji sa Evropskom komisijom da ‘premostimo’ jaz da dobijemo da odložimo neka plaćanja i dobijemo garancije da će moći da lete avioni, novim osnivačkim kapitalom eventualno kupimo dio opreme, ili dio sadašnjeg MA što bi pomoglo da postojeća kompanija radi mjesec, dva dana”, rekao je Bojanić

On je dodao da je “sve to na ivici poštovanja Zakona o zaštiti konkurencije”.

“Ali ne radimo to na svoju ruku i pazimo se da sve bude u skladu sa propisima”.

Predsjednik Odbora direktora prima oko 4.500 eura, dobre beneficije menadžment kompanije ima, istakao je Bojanić.

On je naveo da “Vlada koliko je sjutra kreće sa formiranjem nove avio-kompanije”.

Ministar kapitalnih investicija rekao je da će “napraviti kompaniju onako kako treba, da ne liči na Montenegro Airlines.

“U smislu poslovanja i odnosa prema novcu. Da bude na ponos svima u Crnoj Gori, jer Montenegro Airlines je kompanija koja je svakome dužna, na desetine mliona eura, kompanija koja ima negativan kapital 60 miliona”.

1 Comment

1 Komentar

  1. Feđa

    29.12.2020. at 22:09

    Prevara. Ne biraju sredstva da dođu do cilja, uništenja MA. Pilotima je Krivokapić rekao ništa od MA. Šarena laža da dobije na vremenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije