Connect with us

Ekonomija

CAREVIĆ: Ministar dao nalog da zaustavimo gradnju hotela “Kraljičina plaža”

Published

on

Parcelu na ulazu u Miločerski park žele proglasiti opštim dobrom: Miločer - Foto: RTV Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević saopštio je juče na sjednici lokalnog parlamenta da ga je ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović obavijestio da je dao nalog da se zaustavi gradnja hotela ,,Kraljičina plaža“ u Miločerskom parku, prenosi TV Budva.

Kompanija Adriatik propertis, koja je zakupac Svetog Stefana, juče je upozorila da se namjerom Opštine Budva da parcelu na ulazu u Miločerski park proglasi opštim dobrom krši ugovor o zakupu. Tim povodom se dopisom ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću, Careviću i predsjedniku Skupštine opštine Budva Krstu Radoviću obratio izvršni direktor Adriatik propertisa Goran Bencun.

Iz Adriatik propertisa saopštili su Pobjedi da još nijesu dobili obavještenje o obustavi radova, a odgovarajuće korake će preduzeti kad dobiju odluku.

Mještani su ranije juče uoči zasijedanja lokalnog parlamenta protestovali, javila je RTV Budva.

Ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža zaključen je u januaru 2007, a aneks ugovora usvojen je na sjednici Skupštine Crne Gore 29. decembra 2015. usvajanjem odluke. Odlukom je određeno da se aneks prihvata pod uslovom da se izgradnja hotela Kraljičina plaža završi najkasnije tri godine nakon dobijanja dozvole, odnosno stvaranja neophodnih administrativnih preduslova od strane nadležnih državnih organa.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: PROTEST U MILOČERU (VIDEO): Carević i mještani blokirali gradnju hotela Kraljičina plaža – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije