Connect with us

Ekonomija

DABOVIĆ: Uz dobru pripremu nadamo se donekle dobroj sezoni

Published

on

U Ulcinju se uz dobru pripremu koju su započeli nadaju, kako je kazao predsjednik Opštine Aleksandar Dabović, donekle uspješnoj i održivoj turističkoj sezoni. On je najavio usvajanje planske i projekte dokumentacije u gradu, rekonstrukciju bioskopa, uređenje ključnih mikrolakoacija.

Svake prve subote u aprilu obilježava se Dan opštine Ulcinj kojim se simbolično obilježava i početa turističke sezone, završetak berbe maslina i odlazak pomoraca na more.

Predsjednik Opštine Aleksandar Dabović je za Jutarnji program Televizije Crne Gore kazao da taj simboličan datum zbog teške epidemiološke situacije i velikog broja preminulih ove godine neće obilježiti svečanošću. On je izrazio nadu da će već naredne godine biti u prilici da organizuju svečanosti kako dolikuje tom događaju.

On je kazao da Ulcinj ima veliki potencijal i da je omiljena ljetnja destinacija velikom broju domaćih i inostranih turista.

Ističe da je u cilju pripreme ljetnje turističke sezone Opština počela kominukaciju sa Turističkom organizacijom i turističkim privrednicima na dnevnom nivou.

“Želimo uspostaviti intenzivniji marketing na ključnim tržištima sa fokusom na zdrav stil života i značaj prirode imajući u vidu površinu plaža u Opštini, pripremamo radnu grupu koja će donijeti kratkoročni akcioni plan aktivnosti za sezonu”, kazao je Dabović i izrazio nadu da će sa dobrom pripremom doprinijeti da predstojeća turistička sezona bude donekle uspješna i održiva.

Najavio je razvoj infrastukture u tom gradu.

“Namjera mi je da Opštinu Ulcinj potkrijepim nedostajućom planskom i projektnom dokumentacijom. To je za mene kao arhitektu važna pokretačka stvar. Time bismo otključali neke važne lokalitete koji ubrzavaju razvoj grada. U godini koja će, kako se očekuje, proteći u znaku pandemje, nerealno je očekivati projekte velikih razmjera. Rekonstrukcija bioskopa očekujem da započne u toku ovog mjeseca, uređivanje ključnih mikrolokacija u gradu je takođe u vrhu prioriteta i ubijeđen sam da ćemo nekoliko njih uradti do kraja jeseni”, kazao je predsjendik Opštine Ulcinj.

Kada je pandemija u pitanju, situacija u toj opštini se, kaže, postepeno popravlja i nada se nastavku tog treda. Dabović se zahvalio sugrađanima na povećanoj disciplini.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije