Connect with us

Ekonomija

ĐUROVIĆ: Letovi iz Beograda gotovo 100% popunjeni

Published

on

Član Borda direktora Air Montenegro Goran Đurović kaže da su zadovoljni početkom rada novog nacionalnog avioprevoznika. Naglasio je da su letovi iz Beograda za Tivat i Podgoricu gotovo 100 odsto popunjeni. Dodao je da To Montenegro i građani nijesu na gubitku zbog praznog aviona koji je letio iz Ciriha o kom su mediji izvještavali, jer je to platio biznismen koji je kupio čarter let.

“Činjenica je da je bilo mnogo onih koji nijesu vjerovali da će To Montenegro da poleti. Bilo je mnogo dušebrižnika koji su govorili da je to utopija, da će trebati godina, dvije, tri. Tri i po mjeseca nakon toga imate avio kompaniju koja je poletjela. To je naša nacionalna kompanija sa brendom i flotom koja će se povećavati u narednom periodu”, kazao je Đurović u Jutarnjem programu TVCG.

Ističe da osnivanje kompanije To Montenegro nije bio hir nove Vlade, već potreba da bi se sačuvala imovina.

“Nova Vlada nije ugasila Montenegro Erlajns, već je on ugasio sebe. Građani i građanke moraju da znaju da je MA bio mrtav već godinama. Podaci koje sam izvukao iz Privrednog suda govore da je to kompanija koja je dužna 169 miliona eura, a ima 34 miliona kapitala. Ja sam u karijeri imao slučajeve da kompanija ima dug jednak kapitalu, ili dvostruko veći od kapitala, ali pet puta veći dug, takva kompanija ne postoji”, rekao je Đurović.

On kaže da je To Montenegro morala biti osnovana, jer je postojala mogućnost da platimo penale za sve avione koji su bili u lizingu.

“Date su državne garancije i morali smo da kupimo te avione, u protivnom, ostali bismo bez ta dva aviona i platili 30 miliona eura penala”, objasnio je član Član Borda direktora Air Montenegro.

On kaže da su se čudne stvari dešavale.

“I nadam se da se to nikad više neće ponoviti”, kazao je Đurović.

Naglasio je da su avioni koji lete na relaciji Beograd-Tivat, Beograd-Podgorica puni.

“Gotovo sa sto odsto popunjenosti lete ovih dana jer je ogromno interesovanje za Crnu Goru. Sezona je odlično krenula i mislim da će veći problem biiti kako smjestiti sve te turiste nego da li će oni doći”, kazao je on.

Ističe da su mu hotelijeri kazali da je jun bolji nego 2019. godine.

Đurović je, objašnjavajući pisanja medija o praznom letu iz Ciriha, kazao da je izvjesni gospodin Sulejman Gazić koji ima u Cirihu turističku kompaniju izrazio želju za čarter letovima do kraja godine.

“Mi smo izašli u susret i kazali mu koliko to košta. Čovjek je avansno uplatio kompletan let. Kupovina čarter leta znači da je on kupio čitav avion i sva sjedišta. Nijesmo bili toliko ludi da letimo prazni i da trošak snose građani. U najavi je bilo 117 punika koji će krenuti iz podgorice i 40 putnika koji će se vratiti iz Curiha. Međutim, iz ne znam kojeg razloga nije bilo ni jednog putnika. Mi smo uradili rotaciju, što ćemo i uraditi svaki put profesionalno, a mi želimo Sulejmanu da napravi dobar posao. Možda se desio neki propust, čovjek nije izgledao previše zabrinuto”, objasnio je Đurović.

Dodao je da To Montenegro i građani zbog toga nijesu na gubitku.

Pozvao je sve državljane da lete avionima To Montenegro jer svaka karta znači za očuvanje kompanije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije