Connect with us

Ekonomija

EU INVESTICIJA: Za razvoj željezničke infrastrukture obezbijedili preko 40 miliona eura

Published

on

Bespovratna pomoć od 22 miliona eura za obnovu željezničke infrastrukture - Foto: ŽICG

Evropska unija (EU) počela je da sprovodi Ekonomski i investicioni plan u Crnoj Gori obezbjeđivanjem 40 miliona eura za razvoj željezničke infrastrukture.

“EU je obezbijedila Crnoj Gori finansijsku podršku u vrijednosti od 40,2 miliona eura za razvoj željezničke infrastrukture, od čega će polovinu predstavljati bespovratna pomoć, dok će preostala sredstva biti obezbijeđena u vidu kredita od strane Evropske investicione banke (EIB)”, saopštio je Upravni odbor Investicionog okvira za Zapadni Balkan.

Ta važna investicija, koja je jedan od glavnih projekata Evropskog investicionog plana, označila je početak sprovođena plana u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju, sredstva EU, koja su opredijeljena u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan, uključuju bespovratnu finansijsku podršku od 22 miliona eura, koja je obezbijeđena za pripremu i sprovođenje novih infrastrukturnih projekata, od čega će 20,1 milion biti uloženo u projekat rekonstrukcije željezničke pruge Bar-Vrbnica.
obraćaja, vrijedno 40 miliona eura, koje se sprovodi u okviru Ekonomskog i investicionog plana, predstavlja, kako je kazala, najnoviju u nizu jasnih poruka podrške EU za integracioni put Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije