Connect with us

Ekonomija

JOKOVIĆ: KAP dokaz da je uništeno sve čega se DPS dohvati

Published

on

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Vladimir Joković (SNP) apelovao je na rukovodstva Elektroprivrede (EPCG) i Kombinata aluminujama (KAP) da pokušaju da nađu rješenje, kako 500 radnika ne bi ostalo bez posla.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović, najavio je juče da će od 15. decembra, zbog nepostizanja dogovora sa Elektroprivredom oko cijena struje, početi fazno gašenje Kombinata aluminjuma i dodao da je to konačna odluka i da ni sa kim više neće pregovarati.

On je kazao da skupštinski Odbor za ekonomiju ne može pomoći u tom slučaju, jer je KAP privatna kompanija, pa Odbor nema nikakvu nadležnost.

“Sad se potvrđuje da eventualnim gašenjem KAP-a, što ja apsolutno ne želim i niko dobronamjeran ne želi da 500 radnika ostane bez posla, da je DPS konačno zaokružio tu svoju “sjajnu” privatizaciju u Crnoj Gori da je sve čega su se dotakli jednostavno nestalo i uništeno”, kazao je Joković.

On se nada da je dogovor moguć i apeluje na EPCG i KAP da nađu neko rješenje.

“Znam da je u aluminijumskoj industriji, zbog poskupljenja energenata i struje na svjetskim berzama, izuzetno teška situacija, zatvoren je aluminijumski kombinat u Mostaru i žalim za tim, ali nemamo nikakvu nadležnost da možemo bilo što učiniti po tom pitanju”, zaključio je Joković.

Juče je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao da je društveno neodgovorno ponašanje vlasnika KAP-a Veselina Pejovića dovelo u rizik budućnost te kompanije. Pozvao je da se nastave pregovori KAP-a i EPCG o cijeni struje. Na nastavak pregovora pozvao je i direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije