Connect with us

Ekonomija

KOLAŠIN 1600: Posjećenost zavidna, očekujemo još bolju narednih dana

Published

on

Ostvarili trećinu prihoda 2019. godine: Scene sa skijališta - Foto: RTCG

U posljednjih sedam dana na skijalištu Kolašin 1600 imamo odličnu zimsku sezonu, a napajanje električnom energijom je stabilno, saopštio je direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović.

U Jutarnjem programu TVCG kazao je da na ski centru Kolašin 1600 danas ima između 50 i 70 centimetara utabanog snijega.

“Prethodnih dana posjeta bila jako dobra i na zavidnom nivou. Mi smo od 1. januara prodali više od 2.500 ski pasova, to je već ostvareni nivo iz 2019. godine, iako je ski centar otvoren u drugom dijelu zimske sezone”, rekao je Popović.

Ostvarena je, kaže, trećina rezultata iz 2019. godine koja je bila nezampaćeno loše zbog male količine sniježnih padavina.

“Uslovi su idealni za skijanje. Kompletna infrastruktura skijališta je u funkciju. Juče smo imali više 600 skijaša, imali smo više od 200 panoramskih vožnji, više od 100 polaznika skijanja. Dakle, juče je bilo oko hiljadu i po posjetilaca na samom ski centru”, rekao je Popović.

On je rekao da se i narednih dana najavljuju padavine, zbog čega očekuju dobro posjećenosti: “Zimska sezona je tek počela. Sad ova naredna tri dana nas ograničavaju epidemiološke mjere, jer ugostiteljski objekti neće raditi, tu je i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom. Ali s obzirom na cijelu situaciju i da prethodne godine gotovo nijesmo imali snijega, mi smo zadovoljni”.

Kaže da bi prihodi bili mnogo veći kada ne bi bilo epidemioloških mjera.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije