Povežite se sa nama

Ekonomija

LP: Elektroprivreda da olakša dužnicima plaćanje duga, građani na ivici opstanka

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predstavnici Liberalne partije pozvali su bord direktora Elektroprivrede Crne Gore da u doba epidemije COVID-19, nastoji da građane ne isključuje sa mreže i onemogućava im, ionako teške, uslove za život.

“Bila je dobra praksa bivšeg rukovodsta da zbog epidemije uvede razne olakšice za građane na ovu, praktično, osnovnu životnu potrebu za mnoge porodice. Međutim, sada se veliki broj građana javlja Liberalnoj partiji sa pritužbom da se cijelim porodicama gasi struja zbog dugovanja na računu”, kaže se u saopštenju.

Iz Liberalne partije smaraju da je potrebno da uprava EPCG ponudi građanima fleksibilne uslove otplate duga i računa, kako bi bile zadovoljene i potrebe preduzeća i građana kao potrošača.

“Građanima koji imaju dug po osnovu neplaćanja eleektrične energije treba omogućiti plaćanje na više rata ali bez obaveze učešća, kako je to sada slučaj, jer mnoge porodice nijesu u mogućnosti da isplate toliki iznos učešća odjednom”, naglašavaju iz Partije.

Dodali su i da Elektroprivreda Crne Gore mora imati više sluha kada su u pitanju potrebe njenih potrošača.

“EPCG kao državna firma koja se nedavno pohvalila da je u suficitu čak 100 miliona eura u posljednje tri godine, kao stabilna firma, mora povesti račun o društveno odgovornom poslovanju i što je više moguće imati sluha za potrebe svojih potrošača, građana”, zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije