Connect with us

Ekonomija

LP: Od Krivokapića tražimo smjenu ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića

Published

on

Liberalna partija (LP) zatražila je od premijera Zdravka Krivokapića da već sjutra pokrene smjenu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića.

“Stijović je svojim bahatim i osionim ponašanjem prema hraniocima Crne Gore pokazao kakvog je mišljenja o vitalnoj ekonomskoj grani od koje zavisi i biološki opstanak jedne nacije, pa je samim tim preko reda sjeo na stolicu za hitno i ekspresno smjenjivanje”, navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije su kazali da je Stijović uspio da za svega pola godine razori sve što je urađeno u oblasti poljoprivrede proteklih godina.

“Liberali su u prethodnih šest mjeseci više puta prozivali ministra zbog njegovog očiglednog nerada i javašluka, stoga je nanovno iznošenje njegovih radnih neuspjeha suvišno”, kaže se u saopštenju.

Iz LP su rekli da vjeruju da je svima već kristalno jasno da “od ekspertske vlade nema ni slova E, a ne ekspertske podrške”.

“Nema ni vođenja države na ekspertski način, nema implementacije najvažnijih, a ni onih manje važnih integracionih politika, a o rješavanju nagomilanih problema da i ne govorimo. Tužno, ali nažalost istinito”, kazali su iz LP.

Iz te partije su naveli da se pitaju čime se Vlada bavi i šta je to preče od problema građana i svih ostalih aktera društva.

Prema njihovim riječima, Vlada nije “zasukala rukave” da riješi nijedan problem.

“Može biti da se, ne tako davno sprovedenom, reorganizacijom resora i kreiranjem nove organizacije neđe volšebno zagubio resor poljoprivrede, pa nekom pukom tehničkom greškom ostao samo u nazivu resora”, kazali su iz LP.

Kako su naveli, sudeći po reakcijama Stijovića, problemi poljoprivrednih proizvođača i stočara ne spadaju u njegove nadležnosti.

Iz LP su uputili generalnom sekretarijatu Vlade molbu da “koliko je sjutra isprave ovaj „tehnički propust“ i uklone poljoprivredu iz naziva resora, koji se tom problematikom ne bavi””.

“Pitamo Vas sad ministre šta je onda Vaša nadležnost? Možda, zapravo vrlo vjerovatno, ista kao i Vaših kolega, sabotaža napretka i razvoja države, revanšizam i pregolemo zapošljavanje ekspertskog kadra sa dvije, tri ili najviše pet godina radnog iskustva na ona mjesta kojima dorasli nijesu, kao ni Vi, ili na ekspertske ugovore koji se finansiraju iz džepova građana”, kaže se u saopštenju.

Iz LP su kazali da ne zamjeraju Stijoviću na, kako su naveli, negiranju nadležnosti za ozbiljne probleme poljoprivrednika, koji kao i drugi u Crmoj Gori imaju pravo na pomoć i podršku jer su naročito pogođeni krizom nastalom usljed pandemije.

“Kažemo ne zamjeramo, jer on samo igra kako drugi kažu. Suludo bi bilo očekivati da je i jedan od samoprozvanih ekperata ponudio rješenje za problem koji se odnosi na domaće prozvođače, kad nam je u ekspertskoj vladi, slađe samo tuđe, ono uvozno (uvozni kadar „ekspertski“, uvozni proizvodi, uvozna rješenja)”, piše u saopštenju.

Iz LP su ocijenili da se privredi i domaćoj proizvodnji pomaže selektivno i “samo da se malo zamažu oči građanima, onim većinskim građanima koji jedva kraj sa krajem krpe, čiji rad se ne vrednuje, čija prava se ugrožavaju”.

“A sjetićete se, pričali su, ne tako davno, kako će svojim ekspertskim znanjem ovu spaljenu zemlju ponovo izgraditi i kako će Crna Gora procvjetati”, naveli su iz te partije.

Iz LP su kazali da cvjetaju jedino nepotizam, diskriminacija, nepoštovanje Ustava i zakona i problemi.

“LP pruža punu i beskompromisnu podršku principijelnim i realnim zahtjevima poljoprivrednika i stočara”, poručili su iz te partije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije