Connect with us

Ekonomija

Medojević: Za ministra Milatovića istovremeno može da pada i zaposlenost i nezaposlenost

Published

on

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, “za koga niko nije glasao”, saopštio je da se stopa nezaposlenosti smanjila sa 21,2 iz 2020. na 17,1 odsto danas. Da su ovi ministri čudotvorci i apostoli lako je zaključiti iz podatka da je od kraja 2020. kada su došli na vlast pa do kraja avgusta 2021. broj zaposlenih manji za 31 hiljadu. Na kraju 2020. bilo je 176.693 registrovano zaposlenih, a da je krajem avgusta ove godine 145.704, naveo je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Ovaj perpetum mobile je sigurno zaslužio Nobelovu nagradu. Istovremeno pada i zaposlenost i nezaposlenost! Ljudi negdje nestaju u crnoj rupi koju je napravila ova Vlada. Ovaj virtuelni svijet u kome je ovo moguće izgleda postoji samo kod Mickeja i Jakova. Svakodnevno jeftinom propagandom pokušavaju da slude ovaj narod i da prikažu stanje u ekonomiji naše zemlje kao dobro i da je njihov doprinos ključan. Obmanama, šibicarenjem, jeftinom demagogijom i opasnim populizmom se ne može liječiti teški kancer strukturnih problema koji guraju zemlju ka ambisu i haosu. Svakodnevno pomjeranje kuglice ispod šibica, nije posao za ministre. Država nije igračka. Posebno u rukama ministara za koje niko nije glasao i koji nakon sloma ekonomije planiraju da bježe tamo odakle su i došli”, ističe Medojević.

Istina je, tvrdi, samo jedna.

“Od dolaska ovih “mađioničara” izgubljeno je 31.000 radnih mjesta. 31.000 porodica nema prihoda od zarada. “Ubice ekonomija” sa crnim odijelima, tankim kravatama, depiliranim grudima, crnim ruksacima sa noteboook-ovima, Iwatch satovima ne zanima kako 31.000 porodica koje su ostale bez plate pokriva troškove života. Šta im djeca jedu ovih dana”, navodi Medojević.

Ističe da država nije igračka.

“Vođenje države sa teškim strukturnim problemima je ozbiljan i odgovoran posao, od istorijske važnosti. Za to je potrebna stručna, hrabra, patriotska i kompetentna Vlada i jedinstvo svih ključnih struktura društva. Zato je hitno formiranje Nove Vlade urgentna potreba i građana i privrede. Igračku kad slomite, kupite drugu. Državu kad polomite, ne možete kupiti drugu. Čak ni za bitcoine”, poručuje Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije